Baru-baru ini tular di media sosial mengenai beberapa buah video yang dikongsi oleh netizen yang mana memperlihatkan salah seorang anggota kumpulan K-Clique, Tuju yang didakwa terlibat dalam pergaduhan dengan sebuah kumpulan hip-hop underground, TTONTHEMOVE di sebuah acara di Kuala Lumpur.

Dedah Bukti 

Bagaimanapun, menurut netizen itu @lowrezan, yang berkongsi video tersebut meluahkan rasa kecewa apabila terdapat sebuah portal seperti tidak mendedahkan perkara yang sebenar terjadi.

IKLAN

Lantaran itu, dia sekali lagi memuatnaik video insiden pergaduhan tersebut beserta kiriman mesej dari Tuju atau nama sebenarnya Muhammad Azree Shah Awang Zambri, 24, menerusi ‘DM’ di laman Twitter.

Tuju Minta Pisau 

Dedahnya, dia akui bahawa insiden tersebut sememangnya merupakan sebuah pergaduhan dan turut memberitahu ramai saksi yang berada di tempat itu melihat dan mengetahui apa yang sebenarnya terjadi antara Tuju dan kumpulan hip-hop itu. Lebih mengejutkan,penyanyi itu turut meminta pisau ketika berada di hadapannya.

“Tuju siap datang dekat store yang aku kerja itu tanya “ada pisau tak ada pisau tak”. ok yang ini memang true betul aku berani sumpah dengan nama Allah sebab memang jadi depan aku n aku dengar dia tanya ada pisau tak”

Mengenai kiriman mesej itu pula, difahamkan Tuju telah menuduhnya memuatnaik video yang berunsurkan fitnah kerana tidak mendengar dan melihat perkara yang sebenar.

Jelas netizen itu, tujuan dia berbuat demikian adalah kerana ingin mendedahkan perkara yang sebenar memandangkan terdapat sesetengah pihak telah memutarbelit kenyataan sebelum ini.