Saban tahun, peminat pasti ternantikan-nantikan bulan Oktober yang mana program realiti popular Gegar Vaganza(GV) akan diadakan. Bagaimanapun, ramai yang tertanya adakah musim ketujuh akan diadakan memandangkan negara masih lagi berada di dalam perintah kawalan pergerakan pemulihan (PKPP).

Shawn Bakal Sertai GV? 

Menerusi sumber terdekat Murai.my, difahamkan tahun ini GV masih akan diteruskan bagi edisi 2020 namun senarai peserta GV kali ini masih lagi tanda tanya. Dalam pada itu, terdapat spekulasi yang mengatakan bahawa penyanyi popular era 90-an, Shawn Baharin bakal sertai program realiti itu.

IKLAN

Spekulasi itu muncul selepas Shawn atau nama sebenarnya Yang Mulia Tengku Shamsul Baharin bin Almarhum Tengku Sulaiman pulang ke tanah air setelah sekian lama menetap di luar negara. Malah sebuah akaun peminat turut diwujudkan kononnya penyanyi yang terkenal dengan jolokan Ricky Martin Malaysia ini bakal membuat ‘comeback’.

Pulang Kerana Kemangkatan Ayahanda 

Namun begitu, ianya mungkin sekadar telahan peminat kerana difahamkan Shawn pulang ke tanah air kerana kemangkatan ayahanda tercinta, Tengku Sri Laksamana Raja Tengku Sulaiman ibni Almarhum Sultan Ismail Nasiruddin Shah pada 14 Ogos yang lalu.

Selain Shawn, beberapa nama penyanyi popular era terdahulu turut disebut-sebut bakal mengisi senarai peserta GV 2020 antaranya seperti Liena Hangat, Azie, Ayu Damit, Man Bai, Shajiry dan adik kepada Shawn sendiri, Tengku Ani Soraya binti Tengku Sulaiman atau lebih dikenali sebagai Anis Suraya.