Kagum! Pasangan Pengantin Ini Membuktikan Rupa Bukan Ukuran Cinta

Mesti Baca

Artis & Instafamous Selar Kes Youtuber Bergaduh Di Gelanggang Futsal

Insiden pergaduhan di sebuah gelanggang futsal minggu lalu yang melibatkan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai termasuk di kalangan selebriti...

Ini Jumlah Yang Dibayar Kepada Meghan & Harry Untuk Wawancara Dengan Oprah Winsfrey

CBS dilaporkan telah membayar jutaan dolar untuk memiliki hak penyiaran wawancara yang sangat dinanti-nantikan iaitu wawancara Oprah Winsfrey bersama...

‘Harap Kamu Mati’- Adik Zyn Malik Disumpah Kerana Tak Dapat Restu

Waliyha adalah adik kepada Zayn Malik dari kumpulan One Direction. Dia pernah muncul dalam video muzik kumpulan itu pada...

Pasangan Sortalina Derita Sitomorang, 37 dan Liston Sipahutar, 37 menjadi viral di media sosial setelah gambar perkahwinan mereka tersebar di kumpulan Facebook Pencinta Budaya Batak.

Dalam postingnya, Sortalina, yang mempunyai kekurangan fizikal di wajahnya, kelihatan bahagia berdampingan dengan suaminya ketika berkahwin.

Sortalina dilihat memakai pakaian Batak, lengkap dengan ulos atau kain tradisional Batak. Sementara itu, suaminya, Liston, kelihatan tampan dengan sut ketika dia mengahwini cinta hatinya. Muat naik itu mendapat reaksi daripada ribuan netizen. Mereka dibanjiri pujian, kebanyakan mereka berdoa agar hubungan mereka kekal hingga akhir hayat mereka.

Menurut sumber, Sortalina adalah penduduk Desa Garoga, Kabupaten Simando, Kabupaten Samosir.

Sementara Liston adalah penduduk Wilayah Tarutung, Tapanuli Utara yang berhijrah ke Wilayah Samosir. Sebelum berkahwin, mereka berdua telah bercinta selama dua bulan. Menurut Kumparan.com,  Sortalina enggan menjelaskan secara terperinci mengenai luka di wajahnya.

Dia mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang mendoakannya. Sortalina berharap dengan doa ini, hubungannya dengan suaminya akan berkekalan hingga akhir hayatnya.

Ketika ditanya bagaimana kisah cintanya dengan suaminya bermula, Sortalina dengan malu-malu menceritakannya. Dia enggan berkongsi kepada orang ramai.

“Jangan tanya, itu rahsia kami,¬† kami bertemu di persimpanga empat, itulah rahsia kami,” kata Sortalina.

Jadi memang benar bahawa cinta itu tak mengenai rupa dan hakikatnya ia adalah sebuah cinta sejati.

 

Terkini

Miley Cyrus Ajak Penonton Untuk Ambil Vaksin Melalui Muzik Video Terbarunya

Miley Cyrus menyeru kepada semua orang untuk mendapatkan vaksin sewaktu pandemik COVID-19 . Dirakam Sewaktu Konsert Outdoor Di Hadapan Audiens...

Artikel Berkaitan