Di media sosial, peminat hangat memperkatakan mengenai foto penyanyi kesayangan ramai Dato Sri Siti Nurhaliza,41 yang dikatakan sedang hamil anak keduanya.

Cetus Spekulasi Peminat

Sumber : Twitter @sopietamdjis

Spekulasi tersebut muncul selepas terdapat dakwaan peminat mengenai hantaran foto pelantun 7 Nasihat itu baru-baru ini yang memperlihatkan seolah-olah dia sedang hamil. Malah menguatkan lagi dakwaan berkenaan, kononnya Siti tidak terbabit dalam sebuah program realiti sebagai salah seorang juri adalah kerana ingin berehat dan menumpukan pada kandungannya itu.

IKLAN

Doakan Siti 

Tidak cukup dengan itu, ada diantara mereka turut mendakwa Siti tidak lagi terlibat dalam mana-mana aktiviti berbasikal dan hanya memberi sokongan pada hobinya itu secara tidak langsung. Dalam pada itu, rata-rata daripada mereka mendoakan agar Siti dapat dikurniakan seorang lagi cahaya mata sebagai peneman anak perempuannya, Siti Aafiyah Khalid,2 tahun.

Bagaimanapun, menerusi carian terkini Murai.my mengenai hantaran tersebut sudah pun dipadam oleh peminatnya. Terdahulu, sekitar awal Februari lalu media tempatan melaporkan Siti selamat menjalani pembedahan kecil di sebuah pusat perubatan swasta, di sini sebagai persediaan hamil. Difahamkan prosedur itu perlu dilakukan kerana dia akan menggunakan kaedah rawatan persenyawaan in-vitro (IVF) seperti yang dilakukannya untuk kandungan pertama.