Sejak beberapa hari yang lalu, pelakon Hannah Delisha menimbulkan tanda tanya peminat apabila hantaran terbarunya itu memperlihatkannya memakai hijab.

Muatnaik Gambar Terbaharu 

View this post on Instagram

Bismillah🤍

A post shared by Hannah Delisha (@hannahdelisha) on

IKLAN

Tidak pasti sama ada ianya merupakan komitmen kerja mahupun sebaliknya, Hannah telah berkongsi gambarnya berserta Bismillah sekaligus mengandaikan bahawa pelakon yang berasal daripada Singapura ini telah pun berhijab.

Sudah Lama Pendam Hasrat 

Menjawab teka-teki tersebut, akhirnya Hannah akui dirinya sudah berhijab dan sudah lama menyimpan keinginannya itu untuk berhijab. Menerusi sumber BH Online, menurut Hannah dia sudah berniat sejak Ramadan yang lalu, namun terpaksa menangguhkannya kerana terikat dengan komitmen kerja.

“Jika ikutkan, saya sudah berniat mahu memakai hijab sejak Ramadan lalu. Bagaimanapun, disebabkan terikat dengan komitmen drama Cinta Sekali Lagi, niat berhijrah terpaksa ditangguhkan dahulu”

Jelasnya lagi, dia sudah mula memakai tudung sejak empat hari yang lalu namun, hanya berkongsi berita penghijrahan dalam laman sosial, semalam (Selasa). Menafikan kononnya dia hanya berhijab kerana bakal berkahwin, dedah Hannah dia hanya menunaikan tanggungjawab sebagai wanita Islam dan berkata jiwanya semakin tenang apabila menutup aurat.

Rata-rata peminat dan rakan selebriti turut terharu dengan penghijrahannya itu serta turut memuji kecantikan Hannah memakai hijab. Malah mereka turut mendoakan agar Hannah terus beristiqamah dalam penghijrahannya itu.