Sebuah video yang datangnya dari Aceh, Indonesia mengejutkan orang ramai kerana seorang petani membawa sebuah kereta yang menyerupai Lamborghini ketika dia sedang bertani.

Manakan tidak, netizen terkejut melihat bagaimana seorang petani dapat membeli sebuah kereta mewah dengan harga yang mahal itu.

Video ini berasal dari saluran YouTube EJ Lambo22 yang akhirnya menjadi viral di media sosial. Jika dilihat sepintas lalu sebuah kereta Lamborghini berwarna jingga kelihatan garang dan menarik perhatian di pinggir sawah.

Anehnya, para petani yang sedang bercucuk tanam di situ kelihatan biasa-biasa ajer, seolah-olah kereta itu biasa dibawa oleh pemiliknya.

Tetapi siapa sangka bahawa itu bukan Lamborghini yang asli, tetapi hanya replika. Replika Lamborghini diciptakan oleh seorang petani Aceh menggunakan mesin motor.

Berdasarkan maklumat pada video YouTube, motosikal Yamaha Vixion adalah enjin asas untuk replika kereta Itali ini. Kereta replika sama dengan yang asli ini yang hanya dapat memuatkan dua penumpang.

IKLAN