14 Hari Tergantung? Ini 5 Fakta Kematian Bintang Kamen Rider Hibiki, Sei Ashina

Mesti Baca

Sei Ashina, seorang aktres Jepun yang dikenali ramai prang kerana wataknya sebagai Hime dalam Kamen Rider Hibiki, telah meninggal dunia. Media melaporkan bahawa dia ditemui mati di kediamannya yang terletak di Tokyo, Isnin (14/9/2020) semalam.

Berita ini juga telah disahkan oleh agensi Sei Ashina, HoriPro. Maklumat yang diperoleh dari sumber, kematian Sei Ashina disyaki telah membunuh diri. Sei Ashina meninggal pada usia 36 tahun. Berikut 5 fakta yang didedahkan oleh berapa media mengenai Sel Ashina.

Tiada Wasiat Ditinggalkan

Menurut laporan dari Koreaboo melaporkan bahawa tidak ada wasiat dijumpai di rumah Sei Ashina. Selain itu, dia juga tidak mempunyai masalah peribadi yang diketahui oleh orang ramai.

Sudah Meninggal Dunia 14 Hari Yang Lalu

Dilaporkan oleh Oricon News, Ashina dikatakan telah meninggal dunia sejak 14 hari yang lalu. Bagaimanapun, agensi Ashina, HoriPro, yang mengesahkan berita sedih ini masih tidak pasti apa yang menyebabkan kematian itu.

Menggantungkan Diri

Menurut laporan yang sama, saudaranya telah mengunjungi pangsapuri Ashina sekitar jam 6.30 pagi waktu tempatan dan mendapati dia tergantung di leher. Dia dinyatakan mati di lokasi.

Kerjaya Sei Ashina

Sei Ashina memulakan kariernya sebagai model, dan kemudian berlakon dalam filem dan siri TV. Dia memulakan debutnya pada tahun 2003 dalam drama Jepun Stand Up! serta berlakon dalam drama Yae no Sakura dan Aibo.

Silk

Dia juga muncul dalam film Silk (2007), yang dibintangi Keira Knightley dan Michael Pitt. Berdasarkan sebuah novel Itali dengan nama yang sama, filem ini mengisahkan seorang saudagar Perancis yang melakukan perjalanan ke Jepun untuk mencari sutera pada abad ke-19.

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan