Semalam, GoPro Hero 9 Black telah dilancarkan dengan rasminya untuk pasaran di seluruh dunia. Biarpun peranti lain seperti beberapa produk Apple dan juga PS5 turut dilancarkan dalam minggu ini,namun tumpuan tetap diberikan buat kamera aksi ini.

Kamera Aksi Terbaik Dengan Resolusi 5K 

Dinobatkan sebagai kamera aksi terbaik di dunia berdasarkan ulasan-ulasan yang diberikan, pelbagai pembaharuan telah disertakan bersama dalam edisi baharu ini. Hero 9 Black bukan sahaja disertakan sokongan resolusi sehingga 5K malah kamera nya turut dikemaskini menjadi 20-megapixel berbanding Hero 8 Black sekadar 12 megapixel.

IKLAN

Pelbagai Penambahbaikan 

Bukan itu sahaja, berita baik buat anda yang gemar melakukan V-Log mahupun selfie, kali ini Hero 9 Black menawarkan skrin berwarna pada bahagian hadapan kamera sekaligus akan membantu anda merakamkan detik yang diinginkan tanpa bantuan pihak kedua.

Menariknya lagi, HyperSmooth juga telah dipertingkatkan kepada 3.0 yang mana membolehkan anda merakam video dengan lebih baik dan semestinya kurang gegaran! Baterinya juga telah dipertingkatkan berbanding dahulu hanya 1,220mAh kini ianya tersedia dengan 1,720mAh.

Difahamkan, harga di Malaysia ditawarkan dengan RM2,099 dan beberapa kedai gadget kini menawarkan dengan pelbagai promosi termasuk tambahan bateri secara percuma.