Rancangan realiti popular, Gegar Vaganza (GV) kini bakal kembali bagi musimnya yang ketujuh. Bagi edisi 2020 ini,GV dijangka bakal membuka tirainya pada 11 Oktober 2020 sejurus tamatnya program realiti Big Stage 2020.

Ramalan Peminat 

Menerusi tinjauan Murai.my, pihak Astro menerusi beberapa saluran di Instagram telah memuatnaik ‘teaser’ video promosi GV7. Dalam sedutan video tersebut, kelihatan beberapa penyanyi lelaki, wanita dan berkumpulan ditunjukkan secara samar bagi menghangatkan ramalan dari para peminat mengenai barisan peserta-peserta GV kali ini.

IKLAN

Dalam ramalan tersebut, beberapa nama penyanyi popular era 90 dan awal 2000 telah disebut-sebut ramai. Antaranya seperti Yantzen,Noraniza Idris, Ayu Damit, Man Bai, Haslinda, Azie, Kumpulan EVA yang dikatakan sebagai peserta GV7. Difahamkan, program ini akan turut berlangsung dalam norma baharu yang mana berkemungkinan besar skala penonton secara langsung akan dikurangkan.

Dalam pada itu, lokasi nya juga dikhabarkan akan diadakan di Putrajaya International Convention Centre (PICC). Pihak Murai.my juga sudah menerima jemputan rasmi mengenai sidang media GV7 serta pengenalan hos, barisan juri dan para peserta yang akan didedahkan secara rasmi pada Selasa, 22 September 2020. Senarai penuh akan dikemaskini kelak.

Update terkini senarai peserta GV7

 1. Cliff Umar- (Projek Pistol)
 2. Haslinda
 3. Yantzen
 4. Ashira
 5. Nomad ( Nur Mohd Alieff Ayub )
 6. Rozita Izlyn
 7. Ayu Damit (Bekas Juara One In The Million)
 8. Oja (Daninas Huza Daud)
 9. Kumpulan Indigo ( Bad, Shah dan Zam)
 10. Linda Nanuwil
 11. Aju Success
 12. Kumpulan EVA
 13. Mus MAY
 14. Noraniza Idris