Baru-baru ini, di media sosial hangat memperkatakan mengenai sebuah video yang dimuatnaik oleh personaliti media sosial, Chazynash dalam kunjungannya ke sebuah restoran yang mana mencetuskan kebimbangan orang ramai selepas dia dilihat memakai gelang berwarna merah jambu.

Teruk Dikecam 

Biarpun telah menjelaskan ianya sekadar lakonan semata-mata, namun Nash teruk dikecam oleh warganet kerana beranggapan dia tidak sensitif mengenai isu terkini. Menyedari isu ini semakin hangat diperkatakan, Nash menerusi sebuah hantaran terbaru di laman Instagram membuat permohonan maaf secara terbuka.

Hanya Sekadar Hiburan

Jelasnya, tujuan dia memuat naik video berkenaan bukanlah kerana ingin memperlekehkan mana-mana pihak sebaliknya hanya sekadar hiburan.

IKLAN

Dedah empunya nama sebenar Syed Fernarsh Ibni Dato’ Seri Syed Badlishah Jamalullail ini lagi, mereka yang terlibat dan juga set lakonan itu juga telah dirancang sepenuhnya dan ianya bukanlah video ‘prank’ seperti didakwa ramai.

View this post on Instagram

Buang yang keruh, ambil yang jernih.

A post shared by Chazynash (@chazynash) on

Sebagai info, gelang berwarna merah jambu hanya akan dipakai oleh individu yang diwajibkan menjalani kuarantin selama 14 hari di kediaman mahupun premis masing-masing selepas pulang dari luar negara mahupun disyaki mempunyai gejala wabak COVID-19.