Program realiti popular, Gegar Vaganza kini kembali bagi musimnya yang ketujuh (GV7). Menariknya mengenai musim ini, ianya telah membariskan 14 peserta berbanding 12 peserta dalam musim terdahulu sekaligus menjadikan GV7 sebagai paling banyak penyertaan dalam sejarah penganjurannya.

Kemunculan ‘Otai’ 

Barisan peserta kali ini juga telah mengejutkan ramai peminat yang mana terdiri daripada pelbagai genre dan tahun penglibatan para penyanyi yang terdiri daripada penyanyi lelaki, perempuan dan berkumpulan. Mereka adalah Yantzen, Cliff Umar, Aju, Oja, Nomad, Rozita Izlyn, Haslinda, Ashira serta dua kumpulan iaitu Eva dan Indigo. Membuatkan ramai teruja, Mus yang sinonim dengan kumpulan May sebelum ini, ratu Irama Malaysia Noraniza Idris serta kemunculan salah seorang peserta Akademi Fantasia musim 2, Linda Nanuwil turut tersenarai sebagai 14 peserta GV7.

IKLAN

Datuk Khatijah Ibrahim Kembali Sebagai Juri 

GV7 masih mengekalkan juri tetap Datuk Ramli MS dan Datuk Khatijah Ibrahim dan format pemarkahan juga diadili 100 peratus juri profesional termasuk juri jemputan pada setiap minggu.

Untuk 7 tahun berturut-turut, Nabil Ahmad dan Jihan Muse juga dikekalkan sebagai pengacara. GV7 akan bersiaran selama 10 minggu bermula 11 Oktober depan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) setiap Ahad jam 9 malam.