Jenama telefon pintar yang digunakan oleh tokoh terkenal dalam bidang teknologi semestinya menjadi perhatian ramai orang . Kini, pengasas dan CEO Facebook Mark Zuckerberg mengakui bahawa dalam kehidupan sehariannya, dia telah menggunakan telefon Samsung selama bertahun-tahun.

Hal ini terungkap dalam video berjudul Talking Tech and Holograms with Mark Zuckerberg! dimuat naik oleh Youtuber terkenal, Marques Brownlee, atau lebih dikenali sebagai saluran MKBHD, baru-baru ini.

IKLAN

Sekitar akhir video kurang dari 20 minit, Marques bertanya kepada Zuckerberg telefon pintar apa yang ada di dalam poketnya sekarang.

Apa telefon bimbit anda sekarang?-“Tanya Marques.

“Saya telah menggunakan telefon Samsung selama bertahun-tahun dan saya peminat jenama ini.

Pada pendapat saya, mereka membuat banyak telefon pintar yang bagus, “-jawab Zuckerberg.

Namun, Zuckerberg tidak menyebut model telefon bimbit Samsung apa yang ada di dalam poketnya. Namun, model peranti yang dimaksudkan boleh menjadi telefon pintar paling maju dan terbaru yang telah dibuat oleh Samsung hari ini, seperti Galaxy Note 20 Ultra atau Galaxy Z Fold 2.

Pengakuan Zuckerberg yang lebih gemar memakai Samsung sendiri adalah wajar. Ini kerana Samsung telah bekerjasama rapat dengan Facebook dalam pelbagai projek kerjasama. Salah satunya adalah melalui sistem (pramuat) pemasangan aplikasi dan perkhidmatan Facebook pada sebilangan telefon pintar Samsung.