Baru-baru ini, model dan selebriti popular, Gigi Hadid melahirkan bayi perempuannya bersama kekasihnya, Zayn Malik pada hari Rabu, 23 September 2020. Diketahui, Gigi mempunyai latar belakang keluarga Muslim.

Dalam ajaran Islam, hamil sebelum pernikahan yang sah merupakan hal yang dilarang. Sebagai seorang Muslim, Gigi Hadid hamil terlebih dahulu sebelum nikah. Tidak sendirian, ternyata beberapa selebriti terkenal Hollywood yang beragama Islam juga begitu. Siapakah mereka?

IKLAN

1Paul Pogba

Paul Pogba yang merupakan pemain bola sepak yang bernaung di Manchester United ini adalah beragama Islam. Ibu Paul Pogba sendiri beragama Islam. Namun, Paul Pogba mengakui bahawa dia hanya belajar agama Islam sejak berusia 20 tahun.

Sejak 2016, Paul Pogba sering berulang-alik ke Arab Saudi untuk menunaikan ibadah Umrah. Namun, telah diketahui bahawa Paul Pogba mempunyai anak luar nikah dengan kekasihnya, Maria Zulay Salaues.

Menurut Futballnews, kedua-duanya diketahui mempunyai seorang anak lelaki bernama Labile Shakur yang dilahirkan pada 5 Januari 2018. Kelahirannya tidak didedahkan kepada umum, malah nama kanak-kanak itu hanya diberitahu setahun kemudian. Namun selepas itu, Paul Pogba mengahwini Maria Zulay Salaues pada 15 Mac 2018.

2DJ Khaled

VIA Extra

Salah seorang DJ terkemuka di dunia, DJ Khaled juga beragama Islam. Dia mengaku telah memeluk Islam sejak lahir dan bangga dengan agama yang dianuti.

DJ Khaled mempunyai seorang isteri bernama Nicole Tuck. Mereka berdua baru bertunang pada tahun 2016. Sebelum memutuskan untuk bertunang, DJ Khaled mempunyai anak pertamanya bernama Asahd Tuck Khaled pada 23 Oktober 2016.

Dipetik dari Summary, tidak diketahui sebenarnya bila tarikh perkahwinan DJ berusia 44 tahun itu. Tetapi sudah pasti kedua-duanya bertunang hanya setelah Asahd Tuck Khaled dilahirkan. Sehingga ramai orang mengatakan, sekiranya Nicole Tuck hamil di luar nikah.

3Mike Tyson

VIA Networth Height Salary

Legenda ahli tinju dunia Mike Tyson dilaporkan memeluk agama Islam dari tahun 1992 hingga 1995. Dia juga sudah tiga kali berkahwin. Sehingga kini, Mike Tyson masih menjadi suami kepada Lakiha Spicer.

Kedua-dua mereka memutuskan untuk berkahwin pada tahun 2009. Tetapi sebelum berkahwin, Mike Tyson dan Lakiha Spicer mempunyai anak perempuan bernama Milan Tyson.

Milan Tyson

Diketahui, Milan Tyson dilahirkan pada tahun 2008 atau setahun sebelum perkahwinan Mike Tyson dengan Lakiha Spicer. Tiba-tiba, berita kelahiran Milan Tyson menyebabkan ada yang membuat spekulasi bahawa Lakiha Spicer hamil sebelum sah menikahi Mike Tyson.

4Ice Cube

VIA Billboard

Ice Cube atau O’Shea Jackson adalah barisan selebriti Hollywood yang memeluk Islam. Pelakon filem 21 Jump Street itu menjadi Muslim pada akhir tahun 1990.

IKLAN

Tidak lama kemudian, Ice Cube mempunyai seorang putera bernama O’Shea Jackson Jr. yang dilahirkan pada 24 Februari 1991.

Selepas satu tahun, Ice Cube kemudian mengahwini ibu O’Shea Jackson Jr. iaitu Kimberly Woodruff. Sehingga ada spekulasi bahawa Kimberly Woodruff hamil sebelum menikahi Ice Cube.

5Gigi Hadid

Akhir sekali, Gigi Hadid adalah seorang Muslim dan sering mengaku berbangga kerana menganuti agama Islam. Berbeza dengan Zayn Malik, yang tidak mengaku sebagai Muslim, walaupun keluarganya dari Pakistan..

Sekarang Gigi Hadid baru saja melahirkan seorang anak perempuan. Hingga kini, masih belum ada berita mengenai perkahwinan Gigi Hadid dan Zayn Malik.