Kenaikan mendadak kes Covid-19 di Lembah Klang sangat membimbangkan ramai pihak. Sudah pasti ramai rakyat Malaysia meramalkan kemungkinan PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) bakal dilaksankan semula.

Semalam (Ahad, 27 September), sebuah lagi pusat membeli-belah di Kuala Lumpur dan sebuah kondominium di Shah Alam mengumumkan penutupan kerana dihinggapi Covid-19.

IKLAN

Seorang pekerja dari Pejabat Menara Suezcap 1 sebelum ini disyaki dijangkiti Covid-19. Individu tersebut dilaporkan ada hubungan rapat dengan seseorang yang baru pulang dari Sabah. Namun individu itu disyaki diuji negatif. Bagaimanapun, pejabat itu akan ditutup sementara sehingga diberitahu kelak.

Di tempat lain di Shah Alam, Kosmo mengesahkan bahawa seorang kakitangan yang bekerja di pejabat Centralwalk Management Building i-Soho di Sekyen 17 diuji positif untuk Covid-19. Kawasan ini ditutup sementara bermula hari ini (Isnin, 28 September) hingga 4 Oktober.

Langkah Pencegahan COVID-19 di Pusat Membeli-belah

Berikut kami kongsikan langkah pencegahan COVID-19 di pusat membelibelah dan tempat awam oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

[SUMBER Hype]