Siapa yang tidak kenal Mr Bean? Bagi anda yang sering menghabiskan masa menonton televisyen pada era 90an, anda pasti biasa dengan siri Inggeris ini. Kelakuan kebudak-budakannya tanpa mengucapkan sepatah kata pun dapat menimbulkan ketawa dan kemarahan kepada sesiapa sahaja yang menontonnya.

Untuk info, siri ini pada mulanya disiarkan di United Kingdom bermula dengan kisah juruterbang pada 1 Januari 1990 dan diakhiri dengan “The Best Bits of Mr. Bean” pada 15 Disember 1995. Ini bermakna, sitkom bersiri ini sudah berusia 25 tahun. Kini Rowan Atkinson yang membawa watak Mr. Bean sudah berusia 65 tahun.

IKLAN

Bagaimana pula dengan para pelakon cilik yang membintangi sitkom TV ini? Pasti anda tertanya bagaimana wajah terkini pelakon cilik dalam sitkom ini. Jika anda perasan, terdapat dua orang pelakon cilik dalam beberapa episod yang ditayangkan iaitu Jamie Yeates dan Hugo Mendez.

Jamie Yeates

Jamie Yeates memegang watak sebagai kanak-kanak yang ditinggalkan oleh ibunya di sebuah salon rambut. Watak ini muncul dalam episod 14 di mana Mr Bean tidak semena-mena, mengambil alih kerja tukang gunting rambut.

Tidak jauh beza, beginilah wajah terkini Jamie sekarang.

VIA Harry Potter Wiki – Fandom

Nampaknya Jamie meneruskan karier sebagai pelakon. Jamie pernah membintangi filem Harry Potter dengan memegang watak sebagai Marcus Flint.

Hugo Mendez

Seterusnya, Huga Mendez yang memegang watak sebagai budak lelaki yang tidak sihat ketika dalam penerbangan. Budak lelaki berambut perang ini akhirnya muntah kerana dia dipercayai mabuk. Dalam episod bertajuk, Safe Flight Mr. Bean ini menyaksikan Mr Bean cuba sedaya-upaya menghiburkan kanak-kanak itu namun tidak berjaya.

Nah! setelah 25 tahun, beginilah wajah pelakon cilik ini sekarang.

IKLAN
VIA Facebook Hugo Mendez

Tidak seperti Jamie, Hugo pula tidak meneruskan karier sebagai pelakon, malah dia aktif  dalam dunia muzik dan mempunyai studio dan label rakaman sendiri iaitu Sofrito Label.