Penularan wabak COVID-19 sememangnya memberi kesan terhadap pelbagai sektor. Tidak dinafikan, golongan selebriti turut tidak terkecuali terjejas dari segi sumber pendapatan.

Perkenalkan Laman Web DIY Pertama Di Malaysia 

Dengan itu, syarikat teknologi dan perisian digital pertama di Malaysia, Tronserve (M) Sdn Bhd memperkenalkan laman web berkonsepkan DIY (Do It Yourself) serta aplikasi mesyuarat maya, Link pertama di Malaysia baru-baru ini.

IKLAN
via Kosmo

Memberi peluang terhadap semua sektor termasuk industri hiburan, laman web DIY ini menyediakan pelbagai tawaran menarik seperti membina komuniti, peluang pekerjaaan serta pengajian secara atas talian.Bukan itu sahaja, Link juga mencipta satu kemudahan baharu buat penggunanya  untuk mengadakan sebarang mesyuarat atau interaksi secara maya.

Ajak Selebriti Turut Serta 

Disamping itu, Tronserve turut menjanjikan ganjaran wang tunai buat menerusi ‘Referral Program’ yang menjana pendapatan tambahan serta meningkatkan pasif aliran tunai kepada syarikat dan individu.

“Tawaran ini diberikan kepada rakyat Malaysia yang kehilangan pekerjaan terutamanya disebabkan wabak Covid-19 selain mengajak selebriti serta penggiat seni untuk menyertai program ini kerana ia menjanjikan ganjaran wang tunai yang lumayan,” kata ketua pegawai pemasarannya, Abdullah menerusi kenyataan media.

Sebagai info, Tronserve menawarkan laman web yang dibangunkan rakyat tempatan dengan tawaran harga lebih murah iaitu serendah RM30 kepada syarikat, usahawan termasuk individu yang ingin memiliki laman web rasmi sendiri.