Pusat membeli belah terkenal di Bandar Utama, 1 Utama telah mengesahkan bahawa kakitangan dari salah satu kedai mereka telah disahkan positif Covid-19. Dalam posting terkini di Facebook pada 5 Oktober, individu yang terlibat adalah kakitangan outlet di Mac City Service Center (Lot S330, Tingkat 2, 1 Utama).

IKLAN

“Setelah membuat siasatan, kakitangan tersebut belum masuk ke premis pusat membeli-belah kami sejak mula tidak bekerja pada 30 September, dan bercuti pada 1 Oktober,” tulis mereka.

“Kami telah mengesan pintu masuk ke pusat beli-belah dan Pusat Perkhidmatan Mac City dan mengesahkan bahawa suhu pekerja tersebut di bawah 37.5 Celsius. Dia kini berada di bawah jagaan hospital kerajaan. Setakat ini, kami belum menerima makluman rasmi dari Pihak Berkuasa Kesihatan. “

1 Utama menambah bahawa ini adalah kes yang pertama berlaku di 1 Utama sejak wabak Covid-19 di Malaysia tahun ini dan telah menyatakan bahawa mereka “sangat kesal” menerima berita ini walaupun telah berusaha dengan terbaik untuk menjauhi virus tersebut.

1 Utama mengakhiri pengumuman mereka dengan menasihati semua orang untuk “tetap tenang dan mematuhi SOP dan memakai topeng muka, pemeriksaan suhu, mengamalkan kebersihan yang baik dan penjarakkan sosial.

Mereka juga menambah bahawa khabar angin yang mereka jelaskan minggu lalu tidak ada dengan kes ini.