Sebelum ini, personaliti televisyen Izwan Azir Saleh mengejutkan ramai pihak terutamanya penonton setia Buletin Utama TV3, apabila bekas pembaca berita ini mengumumkan pengundurannya daripada penerbitan tersebut setelah hampir 16 tahun berkhidmat.

Izwan Kembali 

Difahamkan, keputusan itu dibuat Izwan setelah mendapat tawaran sebagai setiausaha akhbar kepada seorang Menteri dan dalam masa yang sama ingin mencuba bidang yang baharu. Kini awal Oktober 2020, Izwan mengorak langkah semula dengan kembali dalam dunia penyiaran.

IKLAN
Via Instagram Izwan Azir Saleh

Berbeza nya kali ini, Izwan tidak akan lagi kelihatan formal di hadapan kaca televisyen, sebaliknya peminat akan melihat sisi lain jejaka ini menerusi radio Kool FM. Menerusi perkongsiannya di laman Instagram, bergelar sebagai penyampai radio merupakan impiannya sejak kecil lagi.

Jadi Penyampai Radio Kool FM

Kini, Izwan telah mengumumkan dia telah menggalas tanggungjawab sebagai seorang penyampai radio dan memulakan tugasnya sejak semalam (5 Oktober 2020).

Via Instagram Izwan Azir Saleh

Menariknya lagi, Izwan turut diberi mandat untuk membawakan segmen stesen radio tersebut iaitu ‘Kool FM Izwan Azir’ yang bersiaran pada setiap Isnin hingga Jumaat bermula jam 3 petang ke 7 malam yang mana dalam segmen ini Izwan akan berkongsi pelbagai kisah semasa yang menarik bersama para pendengar.