Ira Khan, anak kepada aktor Bollywood popular Aamir Khan dan Reena Dutta mendedahkan jenis pekerjaan yang dia mahukan. Dipetik dari Hindustan Times, melalui muat naik Instagram, Ira mengatakan bahawa dia ingin menjadi tukang tatu. Namun keinginannya itu terus menerima pelbagai kecaman dari orang ramai.

Telah diketahui bahawa Aamir sangat lantang tentang agama yang dianutinya, iaitu Islam. Ira Khan, yang tidak lain adalah anak Aamir Khan, sering mempamerkan karya tatu kepada peminat. Dalam salah satu muat naik, Ira fokus membuat tatu di lengannya dengan penampilan santai.

IKLAN
VIA Iinstagram @khan.ira

Kemudian, wanita berusia 23 tahun ini kembali menunjukkan karya tatu dengan gambar sauh yang dia buat untuk salah seorang pelatih kecergasannya.

VIA Iinstagram @khan.ira

“Selesai. Saya baru mendapat tatu pertama saya. Ya saya (melakukannya sendiri). Terima kasih @nupur_shikhare kerana mempercayai saya dan @ironbuzztattoos kerana menjadikan ini semua mungkin. Tidak begitu teruk, bukan? Saya rasa kini saya mempunyai pilihan kerjaya alternatif, “kata Ira dari Instagram @khan.ira yang dimuat naik pada hari Selasa, 6 Oktober 2020.

Ira berkata, membuat tatu adalah kemahiran terbarunya. Telah diketahui bahawa dia bekerja di industri hiburan dengan debutnya sebagai pengarah dalam adaptasi teater Medea Euripides, sebuah tragedi Yunani yang ditayangkan pada tahun 2019.

Bakat baru Ira mendapat banyak reaksi dari orang ramai. Sebilangan daripada mereka tidak menyangka bahawa Ira dapat melukis tatu dengan begitu kemas. Namun, netizen lain memberi amaran kepada Ira bahawa dia adalah seorang Muslim yang sangat dilarang memiliki tatu.

Ira dibesarkan dalam dua agama kerana Aamir beragama Islam dan Reena beragama Hindu. Difahamkan Ira mengikuti agama ayahnya, iaitu Muslim dan dia juga sering berkongsi momen menyambut hari lebaran di laman Instagram.