Ahmad Jaelani atau lebih dikenali sebagai Mimi Peri merupakan figura yang tidak asing lagi di Indonesia mahupun Malaysia.

Meskipun, personaliti media sosial yang juga penyanyi ini berasal dari Indonésia, namun meme-meme lucu yang dimuatnaik Mimi di media sosial berjaya membuatkan ramai terhibur termasuklah beberapa selebriti popular tanah air seperti Fizz Fairuz, Almy Nadia dan Zizan Razak.

IKLAN

Pernah Hidup Susah 

Di sebalik popularitinya, tidak ramai tahu Mimi terlebih dahulu mengharungi pelbagai kesukaran hidup apatah lagi menjalani kehidupan serba sederhana bersama ibu tercinta, Siti Purwati Muslimah. Sebelum ini, Mimi pernah mendedahkan antara tujuan dia memuatnaik video-video seumpama itu adalah kerana ingin mencari pendapatan sampingan. Sebelum mula dikenali, Mimi merupakan seorang pekerja buruh kasar dan akan mengambil apa sahaja kerja untuk menampung kehidupan mereka sekeluarga.

Belikan Rumah Buat Ibu

Kini, semua itu hanya tinggal kenangan kerana Mimi berjaya mengubah kehidupan dan merealisasikan imipiannya termasuklah membelikan rumah buat keluarga. Jika dahulu, Mimi sekadar mengubah suai rumah mereka, terbaru menerusi perkongsian Mimi di laman Instagram dia mendedahkan telah membeli sebuah lagi rumah buat ibunya. Jelas Mimi, impiannya dahulu sedikit sebanyak dapat direalisasikan.

Jelas Mimi lagi,dia bersyukur kerana mereka tidak perlu lagi menyewa mana-mana rumah seperti sebelum ini dan dapat menjaga ibunya dengan lebih baik dan selesa.Rata-rata pengikut Mimi berasa begitu terharu dengan perkongsian tersebut apatah lagi Mimi lebih mengutamakan kebahagiaan ibunya.