4 Fakta Menarik Amanda Obdam, Miss Universe Thailand 2020

3206

Thailand sekali lagi mengadakan acara pemilihan Miss Universe Thailand pada hari Ahad (11/10). Dari pertandingan kecantikan, peserta bernama Amanda Obdam telah dimahkotakan sebagai pemenang dan layak untuk terus ke Miss Universe mewakili Thailand.

Wanita berdarah kacukan dari Kanada ini dikatakan mempunyai daya tarikan yang dapat menarik perhatian para hakim malah dia menjawab soalan dengan bijak. Tidak hanya memiliki banyak pengalaman dalam beberapa acara kecantikan, Amanda juga telah bekerja sebagai model dan membintangi beberapa iklan.

Dari pengalaman besar yang dia miliki, akhirnya Amanda berjaya mengalahkan 28 peserta lain.

Berikut adalah beberapa foto dan fakta menarik mengenai dirinya.

1Pengalaman dalam acara berprestij

View this post on Instagram

I love this look 🥺❤️ Red carpet slowmo camera by tiktok live

IKLAN

A post shared by Amanda Obdam 🇹🇭🇨🇦 (@amanda.obdam) on

Ini bukan kali pertama Amanda mengambil bahagian dalam acara berprestij di negara tempat dia dilahirkan. Dia sudah mempunyai pengalaman muncul di khalayak ramai dan bertanding dengan peserta lain. Dia telahpun memegang gelaran ratu cantik dalam pertandingan yang berbeza, termasuk Miss Grand Phuket 2016, Miss Grand Rising Stars 2016, dan Miss Tourism Metropolitan International 2016.

2Telah sering membintangi iklan jenama terkenal

VIA IG Amanda.Obdam

Dipetik dari The Nation Thailand, sebelum memenangi gelaran Miss Universe Thailand 2020, dia telahpun aktif dalam dunia peragaan. Amanda juga telah muncul di TV beberapa kali dalam beberapa iklan jenama terkenal, seperti Sunsilk, Singha, Fair and Lovely, dan banyak lagi.

3Seorang wanita kacukan yang mewakili Thailand

VIA IG Amanda.Obdam

Amanda ternyata memiliki darah campuran Thailand dan Kanada. Wanita dengan ketinggian 170cm ini mengatakan bahawa dia bangga mewakili Thailand dan akan berusaha mewakili negara tersebut ke peringkat dunia.

“Sekiranya saya harus mewakili Thailand, saya akan menunjukkan diri saya. Kerana selama ini saya dikritik kerana mempunyai darah Thailand dan Kanada, hari ini saya ingin mengatakan bahawa saya orang Thailand, ”- kata Amanda Obdam, Miss Universe Thailand 2020.

4Penampilan yang menarik dan pintar

VIA IG Amanda.Obdam

Amanda Obdam berjaya memikat para hakim dengan penampilan dan jawapannya yang pintar. Ketika ditanya siapa wanita terkuat di dunia, bekas pelajar dari University of Toronto ini mengatakan bahawa setiap wanita itu kuat, dan dapat mencapai apa sahaja yang difikirkannya.

VIA IG Amanda.Obdam

“Ketika ditanya siapa wanita terkuat, saya rasa kita semua adalah wanita yang kuat. Kerana sebagai wanita kita kuat dan jika kita fokus pada sesuatu, kita pasti dapat melakukannya. Terima kasih, “- jawab Amanda.