Siapa sangka, minggu keempat The Masked Singer Malaysia penuh kejutan apabila figura di sebalik kostum Musang King telah didedahkan buat tatapan umum.

Zain Hamid Adalah Musang King

Segala tekaan barisan juri, penonton dan netizen berjaya ditepis apabila penyanyi, pelakon, dan pengacara Zain Hamid (Ruffedge) didedahkan sebagai selebriti misteri disebalik kostum Musang King.

IKLAN

Menariknya lagi, salah seorang juri tetap, Remy Ishak yang baru sahaja menjalani sesi penggambaran bersamanya pada hari yang sama, juga tidak menyangkakan bahawa rakannya sendiri berada dalam kostum itu.

Baki 8 Peserta 

Pada minggu keempat, terdapat tiga selebriti – Orang Utan, Bunga Raya, dan Musang King terpaksa akur dengan pemarkahan juri yang meletakkan mereka di ‘bottom three’. Dengan markah terendah sebanyak 67%, Zain Hamid yang mendendangkan lagu Situasi dendangan asal Bunkface tersingkir dan akhirnya mendedahkan identitinya kepada para juri dan penonton.

Untuk rekod, kini hanya berbaki 8 penyanyi dalam kostum masing-masing iaitu Orang Utan, Rajah Brooke, Wau, Enggang, Ayam Jantan, Reno, Rafflesia dan Bunga Raya bagi merebut gelaran juara pertama The Masked Singer Malaysia.