Adakah anda sedar bahawa sebenarnya untuk menggembirakan hati seorang isteri tidak hanya dengan wang ringgit. Anda hanya perlu bijak dalam mengambil hati isteri. Terdapat beberapa jenis hadiah yang dapat anda berikan pada isteri yang dicintai tanpa mengeluarkan wang ringgit atau sebarang kos.

Disini kami senaraikan 7 hadiah cinta yang menjadi idaman suri hati anda.

IKLAN

Tidur

via kataustaz.com

Wanita sememangnya amat memerlukan waktu tidur yang lebih panjang berbanding lelaki. Oleh itu, berikan masa untuk isteri anda mendapat tidur yang secukupnya. Sementara itu, anda juga dapatlah membantu untuk melakukan sedikit kerja rumah yang kebiasaannya menjadi rutin harian isteri anda. Sekurang-kurangnya bebanan kerja rumah akan berkurangan  apabila isteri anda bangun dari tidur.

Urutan

via gempak.com

Wanita sememangnya memikul tanggungjawab yang berat apabila perlu menguruskan rumahtangga dan dalam masa yang sama dia juga adalah wanita yang berkerjaya. Oleh itu, setiap kali terdapat waktu yang terluang, belailah isteri anda dengan urutan. Pastinya dia terasa dihargai dan penatnya juga berbayar jika anda memberi perhatian istimewa yang sebegini.

Waktu Bersama

via simons.com.sg

Kesibukan di pejabat kadang-kadang membataskan si suami untuk meluangkan masa berkualiti bersama isteri. Namun jika ada waktu yang terluang, hargailah dengan sebaiknya dan peruntukkan masa tersebut untuk isteri yang dicintai. Ternyata duit bukan segala-galanya, memadai jika anda melakukan perkara-perkara yang sememangnya dapat membahagiakan isteri.

Memasak

via multivarka-receptik.ru

Memasak adalah antara tugas yang rumit bagi sesetengah kaum lelaki kerana mereka ini kurang arif bila beraksi di dapur. Namun apa salahnya jika sesekali anda melakukan sedikit kejutan dengan menyediakan menu istimewa untuk pasangan anda. Tidak perlu pun hidangan yang terlalu hebat, memadai dengan menu biasa tetapi ia adalah hasil air tangan anda sendiri. Pastinya si isteri akan menghargai usaha anda bukan?

Menonton Televisyen

via cantika.com

Wanita memang gemar menonton drama bersiri seperti drama Korea atau Indonesia. Oleh itu, sentiasalah bersama-sama isteri anda menonton sambil anda juga boleh berbincang mengenai hal rumahtangga. Saat manis seperti ini pasti menjadi detik istimewa untuk anda juga meluahkan perasaan cinta antara satu sama lain.

Mencuci Pakaian

via majalahpama.my

Walaupun telah menjadi rutin isteri untuk mencuci pakaian dan juga pinggan mangkuk di rumah. Apa kata hari ini anda pula yeng mengambil alih tugas isteri dan memberikan cuti istimewa buat si isteri. Tentunya ini adalah antara hadiah yang paling bermakna buatnya.

Bersukan

via riauaktual.com

Bersukan juga merupakan salah satu aktiviti tanpa kos yang dapat anda lakukan bersama-sama disamping mengeratkan lagi kasih sayang. Hujung minggu adalah waktu yang terbaik untuk meluangkan masa bersama-sama untuk aktiviti bersukan. Selain ianya dapat menyihatkan tubuh badan, anda berdua juga dapat menghirup udara yang segar.

Mudah bukan untuk mengambil hati isteri dengan hanya menghadiahkan masa anda bersamanya. Isteri pasti menghargai setiap saat yang diberikan untuknya.