Seperti dalam artikel Murai.my sebelum ini, program Gegar Vaganza 7 (GV7) bagi minggu kedua dan ketiga akan tetap diteruskan. Namun bezanya kali ini, ianya akan dijalankan tanpa penonton di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Haslinda Bakal Nyanyikan Lagu Nourul 

Biarpun begitu, ianya bukanlah alasan untuk kesemua 14 peserta membuat persiapan minggu ini yang akan menyanyikan lagu penyanyi lain seangkatan era mereka termasuklah buat Haslinda. Dalam tugasan minggu kedua, Haslinda yang popular dengan lagu ‘Sehati dan Sejiwa’ akan mendendangkan lagu asal Nourul Depp berjudul Kerana Terluka.

IKLAN

Minta Restu

Via Instagram Haslinda

Sebelum membawakan lagu tersebut pada Ahad ini, Haslinda terlebih dahulu meminta izin dan restu daripada Nourul. Menerusi hantaran di laman Instagram, Haslinda mendedahkan dia telah menghubungi penyanyi asal lagu itu dan memohon maaf sekiranya persembahannya kelak kurang memuaskan. Malah dia turut memberitahu Nourul bahawa dia merupakan salah seorang penyanyi di Malaysia yang dia kagumi.

Nourul Terharu 

Membalas mesej tersebut serta turut memuatnaik di laman Instagram nya, Nourul berasa begitu terharu dengan permintaan Haslinda yang ingin menyanyikan lagunya. Ujar Nourul, Haslinda tidak perlu meminta restu sebaliknya menitipkan pesanan untuk membawakan lagu tersebut dengan caranya tersendiri. Di kesempatan itu, Nourul turut mendoakan kejayaan Haslinda dan memohonnya untuk sedekahkahkan Al-Fatihah buat komposernya, Allahyarham Mama Juwie.

“Saya doakan untuk @haslinda_sehatisejiwa_official berjalan dengan lancar pada maalm nak kena nyanyi #keranaterluka nanti.

Tak perlu minta restu. Sampaikan sebaiknya.

Jangan lupa sebwlum nyanyi nanti, bacakan al fatihah kepada penulis liriknya arwahnya Mama Juwie ya” kongsi Nourul di laman Instagram

Via Instagram Nourul Depp

Dalam pada itu, rata-rata peminat turut memuji sikap Nourul yang begitu merendah diri dan dalam masa yang sama menganggap lagu hits nya itu masih kekal relevan sehingga ke hari ini.