Malaysia Airlines Bakal Henti Operasi? Warganet Kongsi Pengalaman Bersama

Sekiranya terlaksana, Malaysia Airlines bakal mengucapkan selamat tinggal sebelum Firefly akan mengembangkan operasinya sebagai syarikat penerbangan nasional.

Mesti Baca

‘Tokti’ Pun Puji! Peminat Kagum Hannah Delisha Miliki Suara Merdu

Belum pun 'habis' memperkatakan mengenai perkahwinannya, pelakon Hannah Delishah sekali lagi mencuri perhatian peminat menerusi sebuah video 'teaser' yang...

Wow! Ramai Terkejut Lihat Wajah Ezurin Khyra Pada 21 Tahun Yang Lalu

Siapa saja tak kenal dengan nama Datin Ezurin Khyra yang mendapat gelaran ‘Crazy Rich Asian’ oleh peminatnya. Pada tahun...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Di laman Twitter, rata-rata warganet meluahkan rasa sedih apabila media tempatan memaklumkan syarikat penerbangan Malaysia Airlines berhadapan penutupan operasi mereka selepas kerajaan tidak akan menyuntik lagi dana kepada syarikat itu.

Selamat Tinggal Malaysia Airlines

Menurut laporan Berita Harian, Pengarah Urusan Khazanah, Datuk Shahril Ridza Ridzuan, rundingan dengan pemiutang dan pemajak pesawat masih berjalan ketika ini. Malah, Khazanah bersedia menamatkan pembiayaan untuk Malaysia Airlines dan membiayai Firefly untuk mengembangkan operasinya bagi tujuan memenuhi ketersambungan yang diperlukan negara.

Sekiranya terlaksana, Malaysia Airlines bakal mengucapkan selamat tinggal sebelum Firefly akan mengembangkan operasinya sebagai syarikat penerbangan nasional.

Selamat Datang Firefly 

Malah terdapat khabar angin yang mengatakan bahawa pesawat Malaysia Airlines sedia ada akan bertukar kepada Firefly seperti sebelum ini dan kita mungkin tidak lagi dapat melihat anak-anak kapal berpakaian batik yang sinonim dengan syarikat ini.

Dalam pada itu, rata-rata mahukan kerajaan kekal mempertahankan Malaysia Airlines.

Malah, mereka turut berkongsi kenangan manis bersama Malaysia Airlines yang mula terbang di awan biru sejak 73 tahun yang lalu.

Terkini

Park Bom Nekad Berpindah Ke Sebuah Pulau, Ini Alasannya!

Penyanyi Korea dan bekas ahli kumpulan 2NE1, Park Bom yang berada dalam episod rancangan televisyen 'On & Off',  berkongsi...

Artikel Berkaitan