Salman Khan telah berjaya menjadi pelakon Bollywood terkenal dengan pelbagai filem seperti Bajrangi Bhaijaan (2015) dan Tiger Zinda Hai (2017). Kerana sikap profesionalisme yang diterapkannya, Salman Khan tidak menolak tawaran untuk tampil dalam adegan panas dengan beberapa aktres bollywood yang lain.

Dari semua filem Salman Khan, terdapat beberapa adegan panas sehinggakan dia terpaksa separuh bogel. Namun kebanyakkan adegan panas yang dilakukan terlihat lucu.

IKLAN

5Mujhse Shaadi Karogi

Salman Khan kelihatan tidak berbaju dan memakai seluar pendek ketika tidur bersama Shefali Jariwala. Adegan panas yang dilakonkan oleh kedua-duanya adalah dalam filem Mujhse Shaadi Karogi yang ditayangkan pada tahun 2004. Lelaki berusia 54 tahun itu kelihatan bingung ketika seseorang mengetuk pintu bilik sementara dia dan Shefali masih memakai pakaian tidur. Ditambah pula dengan bra hitam yang tersekat di telinga Salman Khan, sangat melucukan.

4Hum Dil De Chuke Sanam

Aishwarya Rai dan Salman Khan pernah tampil dalam adegan intim dalam filem Hum Dil De Chuke Sanam. Dalam filem itu, diketahui mereka saling jatuh cinta walaupun pada awalnya Aishwarya Rai, yang memegang watak sebagai Nandini, tidak menyukai Salman. Salah satu adegan panas yang mereka berdua lakukan adalah berasamra di tempat yang penuh dengan rak buku dan Salman terus mencium leher isteri Aishwarya Rai.

3Partner 2

Lara Dutta juga pernah mempunyai adegan intim dengan Salman Khan. Melalui filem Partner 2, yang ditayangkan pada tahun 2007, Salman melakukan adegan ini dengan Lara di atas katil. Namun, tingkah laku ini disedari oleh Govinda, yang memainkan peranan sebagai pelajar Salman Khan. Filem ini adalah genre komedi yang turut menampilkan Katrina Kaif iaitu bekas teman wanita Salman Khan.

2Baabul

Rani Mukerji dan Salman Khan mempunyai adegan panas dalam filem Baabul tahun 2006. Kedua-duanya saling jatuh cinta setelah Rani terpaksa berurusan dengan ayah Salman, yang diperanankan oleh Amitabh Bachchan. Adegan panas semakin liar ketika keduanya menyanyikan lagu Baawri piya Ki di mana Salman mencium leher dan mereka menutup tubuh mereka dengan helaian kaian yang sama.

1Dil Tera Aashiq

Salman Khan dan Madhuri Dixit bergandingan bersama berlakon dalam filem Dil Tera Aashiq pada tahun 1993. Dalam filem ini, keduanya saling jatuh cinta. Salah satu adegan yang tidak dapat dilupakan adalah ketika Madhuri  mendengar Salman berasmara di dalam bilik. Dengan rasa ingin tahu, Madhuri Dixit mengintai dari tingkap dan melihat Salman Khan berasmara dengan dirinya sendiri. Aneh bukan?