Berikutan jumlah kes COVID-19 yang terus meningkat dan mencapai angka tertinggi sejak beberapa hari yang lalu, pihak taman tema Sunway Lagoon dengan berat hati membuat keputusan sukar dengan terpaksa membatalkan Day.Light.Fright yang sepatutnya julung kali diadakan pada tahun ini.

Sahut Seruan Kerajaan

Menerusi kenyataan media yang dikirim kepada pihak Murai.my sebentar tadi, taman tema terkemuka ini menyahut langkah kerajaan melaksanakan kawalan ketat menerusi Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang bertujuan mengekang penularan wabak dalam komuniti dan keselamatan semua pengunjung serta kakitangan mereka adalah menjadi keutamaan.

IKLAN

Panjangkan Tempoh Tiket Masuk 

Dalam kenyataan itu, Sunway Lagoon turut menyatakan buat mereka yang telah membuat pembelian tiket secara dalam talian atau di kaunter Sunway Lagoon dalam tempoh ini, pihak Sunway Lagoon akan membantu memanjangkan tempoh sah tiket masuk ke taman tema tersebut kelak.

via Twitter Neyra Shazeyra

Untuk rekod, taman tema ini telah beberapa kali menunda acara Day Light Fright yang sepatutnya digantikan dengan acara tahunan mereka menjelang Oktober, Night Of Fright (NOF) yang menyaksikan buat pertama kalinya tidak diadakan sejak 8 tahun yang lalu. Difahamkan, Sunway Lagoon akan mula dibuka semula sekitar awal November bergantung pada situasi semasa dan perintah yang dilaksanakan oleh kerajaan.