Mengikut jadual tayangan, peminat sepatutnya bakal menonton kesinambungan bagi filem Fast and Furious yang ke-9, F9 The Fast Saga pada Mei yang lalu. Namun, berikutan pandemik COVID-19 yang melanda diseluruh dunia telah membuatkan tayangan filem ini akan ditangguhkan pada tahun hadapan.

Ditamatkan Pada Filem Ke-11

Dalam pada itu, dikhabarkan francais Fast and Furious ini bakal ditamatkan pada filemnya yang ke-11. Sejak mula ditayangkan pada tahun 2001, filem ini masih terus relevan dan punyai peminat setianya.

IKLAN

Dua Lagi Spin-Off

Difahamkan, dua lagi baki filem itu berkemungkinan akan turut mempunyai versi ‘spin-off’ seperti filem tahun lalu, Furious Present 2019: Hobbs & Shaw yang dibintangi oleh Dwayne Johnson dan Jason Statham. Menariknya, salah satu versi ini akan turut menonjolkan pelakon wanita sebagai ‘highlight’ mereka dan ianya berkemungkinan memperlihatkan Michelle Rodriguez sebagai salah seorang daripadanya.

Selain itu, filem terakhir Fast Furious juga bakal mengekalkan pengarahnya Justin Lin yang turut mengarahkan filem ke-9 francais ini.

Terdahulu, antara mereka yang pernah berkhidmat sebagai pengarah filem-filem ini adalah Rob Cohen-Fast and the Furious, John Singleton – 2 Fast 2 Furious, James Wan – Furious 7 dan Gary Gray- The Fate of the Furious.