Selepas aktres Deepika Padukone disoal siasat terkait dengan isu penggunaan dadah, selasa lalu, Biro Kawalan Narkotik (NCB) menyerbu kediaman  pengurusnya, Karishma Prakash, di mana NCB mengaku telah menjumpai 2 jenis ganja iaitu 1.7 gram charas dan sekurang-kurangnya dua botol minyak cannabis (CBD).

Prakash sebelumnya telah disoal oleh NCB berkaitan dengan kes Sushant Singh Rajput.

IKLAN

“Nama Prakash muncul ketika  salah seorang pengedar dadah disoal siasat yang ditangkap oleh kami dalam kes pencarian rangkaian dadah di sekitar Bollywood. Berdasarkan maklumat itu, kami menyerbu kediamannya hari ini. Kami menjumpai 1.7 gram charas dan sekurang-kurangnya dua botol minyak CBD, ”kata seorang pegawai NCB dipetik dari The India Express

Pegawai itu mengatakan ketika serbuan, Prakash tidak ada di rumah dan pencarian di kediamannya dilakukan di hadapan rakannya.

“Kami memanggilnya untuk disoal siasat esok ke NCB, namun telefonnya telah dimatikan dan kami tidak tahu di mana dia berada,” kata seorang pegawai.

Walaubagaimanapun, setakat ini tidak ada yang mengaitkan Deepika dengan kes itu. Selain Prakash, Deepika juga telah merakam kenyataannya kepada NCB bulan lalu.

Kenyataan Prakash dan Deepika dirakam setelah NCB mendakwa menjumpai perbualan di dalam mesej di telefon bimbit bekas pengurus Sushant Singh Rajput, Jaya Saha di mana mereka membincangkan soal dadah.