Baru sahaja bersiaran dua minggu, namun rancangan realiti terbaharu Vokal Mania telah mencetuskan kontroversi nya tersendiri apabila seorang Rookie Vokal Mania, Nuha Bahrin dikecam dengan teruk oleh warganet.

Dikecam Warganet

Kecaman tersebut telah diterima Nuha gara-gara persembahannya dikatakan kurang memuaskan sehingga ada yang beranggapan dia seperti dirasuk dan tidak kurang juga ada yang menganggap rosak lagu Kekasih Awal dan Akhir nyanyian asal Datuk Jamal Abdillah.

IKLAN

Akui Gementar

Menurut Nuha, usai daripada persembahan itu dia seperti sudah menjangka akan menerima kecaman daripada warganet. Jelasnya, gementar antara punca mengapa persembahannya itu kurang memuaskan serta berjanji akan memperbaiki lagi persembahannya pada masa akan datang.

Dipilh Sebagai Rookie Star Award 

Meskipun begitu, Nuha tidak pulang dengan tangan kosong apabila dia telah dipilih sebagai Rookie Star Award bagi minggu kedua yang mana pengundiannya merangkumi 70% undian awam secara atas talian dan 30% markah daripada Juri Tetap.

Sebagai info, Vokal Mania menampilkan 24 orang penyanyi amatur (Rookie) akan bertanding dengan empat orang penyanyi profesional (Idol) dan berpengalaman terdiri daripada Aina Abdul, Indah Ruhaila, Tomok dan Lan Solo. Setiap persembahan penyanyi (profesional dan amatur) akan dinilai 100% oleh Misha Omar dan Yusry Abdul Halim selaku juri tetap.