Bekas suami jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida (DSV) telah menfailkan hak penjagaan kedua-dua anak mereka, dengan mendakwa bahawa dia sudah tidak bertemu mereka selama hampir dua tahun.

Menurut laporan The Star, Mohd Amin Yasin, 42, yang merupakan ahli perniagaan, mengemukakan saman itu pada 21 Oktober lalu. Mohd Amin dan DSV berkahwin pada tahun 2000 dan perkahwinan itu bertahan selama kira-kira lapan tahun, di mana mereka dikurniakan empat orang anak – Nur Edlynn Zamileen, Muhammad Eric Zecquan, Muhammad Eddie Zuhdie dan Muhammad Edrie Zikri.

IKLAN

Namun, Muhammad Eddie Zuhdie dan Muhammad Edrie Zikri meninggal dunia pada tahun 2013. Peguam Mohd Zaki Zainal Abidin, yang mewakili Mohd Amin, ketika ditemui pemberita, mengatakan bahawa Mohd Amin hanya mencari hak untuk menziarah dan tidak berniat untuk menuntut hak penjagaan anak-anak sepenuhnya.

“Anak guam saya sudah hampir dua tahun tidak melihat anak-anak,” katanya.

Dia mengatakan mahkamah menetapkan 25 November untuk sebutan semula dan memerintahkan kedua-dua pihak, serta Nur Edlynn Zamileen (CikB) 15, dan Muhammad Eric Zecquan (Kacak), 13, untuk hadir pada hari itu.