iMedia, salah satu kumpulan media digital integrasi terkemuka di Malaysia , hari ini mengumumkan telah memperoleh 90% pegangan saham di BeautifulNara, sebuah portal hiburan di Malaysia.

iMedia, baru-baru ini mengumumkan rancangannya sendiri untuk menyertai Bursa Malaysia melalui pemerolehan 100% sendiri oleh Rev Asia Berhad yang kini disenaraikan di Bursa Malaysia.

IKLAN
iMedia bersama Pengasas-pengasas Nara Media

Setelah diluluskan oleh regulator dan pemegang saham, pemerolehan BeautifulNara akan menjadi sebahagian daripada perpindahan iMedia ke Bursa Malaysia.

iMedia bergerak dengan pantas dalam 90 hari terakhir, dengan mengesahkan 4 pemerolehan. Lebih 3 bulan terakhir, iMedia mengumumkan pengambilalihan OhMedia, Ittify, Goody25 dan BeautifulNara. Rangkaian gabungan yang dimiliki oleh iMedia kini menjangkau lebih dari 13 juta rakyat Malaysia.

Sebagai sebahagian daripada pemerolehan, syarikat itu juga mengumumkan telah menandatangani Perjanjian Perwakilan Iklan Eksklusif dengan Nara Media Sdn Bhd. Ia akan bertanggungjawab untuk mempercepat semua pendapatan di seluruh laman web.

BeautifulNara dilancarkan pada tahun 2013, ia telah berkembang menjadi sebuah jenama terkenal untuk ramai pembaca dari Malaysia dan seluruh rantau ini.

iMedia adalah kumpulan media digital yang berkembang pesat di Malaysia dengan gabungan pengikut lebih dari 13 juta pengunjung di seluruh laman web, platform sosial, dan jaringan influencer seperti OhMedia, Ittify, Goody25, GoodyMy, BeautifulNara, Amazing Nara, Kimchi Daily, Newswav, Malaysia Gazette and Oriental Daily Online.