Tak Percaya! Jay Park Beri ‘Hint’ Mengenai Perancangannya Setelah Bersara

271

Melalui laman allkpop, Jay Park yang merupakan head of label kepada AOMG dan artis hip-hop membuat pendedahan mengenai perancangannya untuk persaraan beliau. Jay Park difilemkan untuk rancangan hiburan MBC ‘Radio Star’yang akan ditayangkan pada 4 November waktu standard Korea dan membuat pendedahan bahawa beliau merancang untuk bersara. Beliau bercakap mengenai kesukaran untuk mengekalkan karier peribadinya semasa menguruskan syarikat.

Jay Park yang mula menjadi ahli kumpulan 2PM kepada soloist hip-hop yang unik dan kini menjadi pengurus kepada sebuah label muzik mana menjadi label hip-hop yang terbesar di Korea Selatan.

IKLAN

Mahu Membesarkan Idol Group 

Dalam video  pre-released episod Radio Star yang seterusnya, Jay Park mendedahkan bahawa beliau merancang untuk bersara dalam dua tahun. Seperti yang dijangka oleh artis yang telah merintis laluan baru, Jay Park sudah memiliki perancangan yang detail untuk persaraannya.

Jay Park mengaku ingin melatih dan membesarkan idol group berdasarkan pengalaman dan kejayaannya sebagai ahli kumpulan yang terkenal dan artis hip-hop. Beliau mendapat jangkaan yang tinggi ketika beliau menyatakan bahawa merancang untuk sebuah perniagaan yang belum pernah dicuba oleh sesiapa pun dalam hip-hop Korea pada sebelum ini.

Kehidupan Yang Memenatkan

Beliau pernah menyebut dalam sebuah rancangan bual bicara bahawa beliau tertanya-tanya berapa lama beliau perlu untuk berusaha untuk tidak kehilangan perhatian dari orang lain.

“Saya kadang-kadang tertanya-tanya berapa lama saya harus berusaha untuk tidak kehilangan perhatian dari orang lain. Ianya kehidupan yang sangat memenatkan.Sebab saya melakukan semua ini selama ini adalah kerana saya mempunyai idea berkongsi dengan artis yang lain dan kerja ini sangat seronok. Saya menyukai perkara seperti kehidupan seseorang boleh berubah kerana saya”- Jay Park

Sudah Memberikan Hint Dari Awal

Jay Park juga telah memuat naik video klip lagu Encore di laman Instagram pada 3 Julai lepas dan menarik perhatian peminat dan netizen. Beliau melakukan posting dengan caption..

“Perkataan ini benar-benar memperlihatkan persaraan. Ini bermaksud sesorang boleh pergi tanpa menyesal kerana mereka melakukan yang terbaik”- Jay Park

Walaupun Jay Park pernah menyebut mengenai persaraan beberapa kali, ini adalah kali pertama beliau menceritakan secara terperinci apa yang ingin beliau lakukan setelah meninggalkan dunia muzik.