Walaupun ahli BLACKPINK ini mengecapi kejayaan demi kejayaan dalam hidup mereka, di sebalik kejayaan tersebut terselit pelbagai insiden memilukan dalam hidup mereka. Stay tune guys!

Jisoo Dipanggil Hodoh Dan Monyet Oleh Saudara-Maranya

Dalam sedutan klip dari dokumentari BLACKPINK iaitu BLACPINK:Light Up The Sky, Jisoo mendedahkan bahawa ketika beliau masih muda, beliau dilayan seperti orang buangan oleh saudara-maranya kerana beliau kelihatan “hodoh”.

IKLAN

Bukan itu sahaja, saudara-maranya juga memanggil Jisoo sebagai monyet disebabkan penampilannya.Setelah Jisoo berkongsikan kisahnya, jurumekap BLACKPINK memberikan galakan kepadanya dan mengatakan

“Tidak Mengapa. Anda adalah yang paling cantik sekarang.”-Jurumekap

Jennie Menerima Komen Kejam Dari Anti-fans

Pada 14 Januari lalu, BLACKPINK menghadiri sebuah livestreamed fan event untuk Samsung Indonesia. Walaubagaimanapun, para peminat sangat kecewa semasa acara ini berlangsung kerana Jennie terdedah kepada banyak komen kebencian dari anti-fans .

Para peminat mula perasan Jennie kelihatan kecewa dan berusaha untuk menahan diri dari menangis semasa membacakan komen-komen yang ditujukan kepadanya. Bukan itu sahaja , peminat juga kecewa dengan hos bagi acara tersebut kerana kelihatan tidak menghiraukan Jennie sepanjang acara berlangsung.

Namun, Lee Jeong Hoon, hos bagi acara tersebut mengeluarkan pernyataan di laman Instagram beliau bahawa pihak penganjur yang meminta beliau untuk tidak bertanya terlalu banyak soalan kepada ahli BLACKPINK dan beliau juga berharap peminat memahami situasi yang berlaku.

Rosé Kena Ignore Oleh Peminat

Melalui laman Youtube Knet Entertainment menghasilkan video yang menunjukkan momen – momen tersebut. Seorang peminat bertuah telah dipilih untuk mengambil gambar dengan Rosé, tetapi peminat tersebut tidak menghiraukannya lalu terus pergi kepada Lisa.

Hal ini mengejutkan semua ahli BLACKPINK, dan Rosé tidak tahu untuk memberikan sebarang reaksi di atas apa yang berlaku. Kemudian Lisa menjelaskan kepada peminat tentang situasi tersebut.

Ini adalah video penuh ahli BLACKPINK kena ignore oleh peminat:

IKLAN

Lisa Ditipu Oleh Bekas Pengurusnya

Pada awal tahun ini, telah terbongkar bahawa bekas pengurus Lisa telah mencuri sekitar ₩1 billion KRW ($817,661 USD) dari Lisa. Bekas pengurusnya telah berjanji bahawa beliau akan menggunakan wang tersebut untuk membantunya melabur dalam hartanah, namun lain yang terjadi kerana bekas pengurusnya menggunakan kesemua wang tersebut untuk berjudi. Bekas pengurusnya itu merupakan seorang yang sudah bersama BLACKPINK sejak debut mereka pada tahun 2016 dan merupakan seseorang yang Lisa percayai.