Ikea Malaysia telah mengumumkan bahawa salah seorang pekerjanya sambilan di cawangan Mutiara Damansara disyaki Covid-19.

Menurut posting di Facebook mereka, pekerja sambilan itu disyaki dijangkiti virus dan kini berada di bawah jagaan pihak berkuasa yang menunggu untuk diuji. Posting itu juga menyebut;

IKLAN

“Sebagai langkah pencegahan proaktif, kedai kami akan ditutup pada 7 Nov 2020 untuk menjalani pembersihan secara mendalam sesuai dengan standard KKM. Gedung kami akan beroperasi semula pada 8 Nov 2020. Kami bekerjasama dengan pegawai kesihatan awam dan akan bertindak atas nasihat mereka. “

Foto: Mohd Izwan Mohd Nazam

Pihak Ikea juga memaklumkan bahawa mereka mengambil semua langkah pencegahan yang diperlukan di gedung mereka untuk memastikan keselesaan dan keselamatan semua orang yang merangkumi penggunaan Aplikasi MySejahtera untuk jejak kontak rapat, penanda jarak sosial, pengimbas termal di semua pintu masuk dan stesen pembersihan tangan.

Baca catatan penuh di sini:

Kami sarankan agar semua kekal duduk di rumah jika anda tidak mempunyai perkara penting yang perlu dilakukan di luar kerana kes semakin meningkat dan agak membimbangkan.