Mangsa nahas helikopter terhempas di Taman Melawati, Ampang, semalam (8/11) arwah Mohd Irfan Fikri sempat meninggalkan kata-keta terakhir kepada bapanya. Beberapa jam sebelum berlepas menaiki Helikopter, Irfan sempat berbalas komen dengan bapanya Mohamed Rawi Che Muda di Facebook.

Foto: Facebook Irfan Rawi

Dalam perbualan tersebut, Mohamed Rawi dilihat bertanya kepada Irfan adakah dia akan membawa sendiri Helikopter seperti dalam video yang dimuatnaik. Namun, Irfan membalas Helikopter dalam video itu milik rakannya dan dia akan menaiki Helikopter yang lain iaitu dari ‘My Heli Club’.

IKLAN

Begitu menyentuh hati, apabila melihat bapa Irfan sempat menasihati arwah supaya  berhati-hati memandangkan cuaca sekarang tidak menentu. Walaupun arwah dilaporkan kerap terbang menjangkau seminggu sekali, namun komen-komen dari bapa Irfan ini seolah-olah dia tidak berasa sedap hati.

Arwah anak keempat daripada 10 beradik meninggalkan seorang isteri yang juga guru dan lima anak berusia sekitar tiga hingga 15 tahun. Dalam kejadian semalam, satu helikopter terhempas manakala satu lagi membuat pendaratan cemas di Taman Melawati.

Selain Mohd Irfan, seorang lagi mangsa maut dikenal pasti sebagai Mohamed Sabri Baharom, 56, manakala dua lagi selamat iaitu Datuk Ahmad Jauhari Yahya, 66 dan Tan Chai Eian, 51.