Vote For Malaysia! Fattah Amin Bakal Rebut Gelaran Lelaki Terkacak Di Dunia 2020

Mesti Baca

Seperti tahun sebelumnya, TC Candler secara rasmi telah melancarkan pencalonan untuk 100 Wajah Paling Cantik 2020 dan 100 Wajah Paling Tampan 2020.

Pencalonan untuk 100 Wajah Paling Cantik dan 100 Wajah Tampan pada tahun 2020 dapat dilihat melalui akaun Instagram rasmi TC Candler, @tccandler. Dari pencalonan yang dikeluarkan secara rasmi oleh TC Candler, akan ada pemenang 100 Wajah Paling Cantik dan 100 Tampan pada tahun 2020.

Seperti tahun-tahun sebelum ini, TC Candler memilih beberapa pencalonan berdasarkan pengundian dari banyak komen yang masuk di laman Youtube mereka. Caranya dengan menulis nama artis kegemaran, negara asal, dan nominasi untukĀ  kategori 100 Wajah Paling Cantik atau 100 Muka Tampan. Kemudian, TC Candler akan memilih artis yang dicalonkan untuk menjadi 100 wanita atau lelaki paling tampan pada tahun 2020.

Tahun ini, terdapat 12 artis Indonesia yang termasuk dalam senarai 100 wajah paling cantik dan 100 wajah paling cantik di dunia pada tahun 2020. Namun hanya seorang sahaja yang mewakili Malaysiadicalonkan untuk TC Candler, iaitu pelakon dan penyanyi, Fattah Amin.

Fattah Amin tercalon untuk pencalonan Lelaki Paling Tampan 2020. Pengumuman itu dilakukan menerusi laman sosial Instagram rasmi @tccandler pada 1 September yang lalu.

Selain itu, dari penyanyi hingga artis Korea seperti V BTS, Hyun Bin, Tzuyu TWICE, Irene Red Velvet, Lucas NCT, dan Suho EXO juga memeriahkan pencalonan versi TC Candler.

Tahun 2018, Henry Golding mewakili Malaysia berada di tangga ke-84 lelaki terkacak dunia dan menyaksikan pelakon filem Aquaman, Jason Momoa berada di tangga pertama.

 

Terkini

Syed Saddiq Jawab Dakwaan Tiada ‘Life’ Di Usia Muda. Memang Padu!

Setelah sebulan berada di Singapura, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman akhirnya berjaya menghabiskan pengajian diĀ Universiti Nasional...

Artikel Berkaitan