Personaliti media sosial Indonesia yang terkenal di aplikasi Bigo, Key Ikeyda mencetuskan kontroversi apabila dia mendedahkan telah pun berkahwin dengan seorang lelaki.

Kongsi Video Pernikahan 

Key yang merupakan seorang lelaki telah menukar penampilannya kepada seorang wanita berkongsi beberapa hantaran termasuklah foto dan video majlis pernikahannya.

IKLAN

Dalam pada itu, rata-rata warganet terkejut serta turut berasa kecewa dengan tindakannya itu kerana beranggapan majlis perkahwinan mereka tidak sah sama sekali di sisi agama.

https://www.instagram.com/p/CHbnXGSp9SG/

Berusaha Ingin Jadi Wanita Sempurna

Biarpun dikecam hebat, namun bagi Key pernikahanya itu adalah satu detik yang begitu penting buatnya dan bukanlah sekadar hiburan. Penjelasan itu dibuatnya menerusi sebuah hantaran video berdurasi lebih dari 3 minit di laman Instagram kerana sedar namanya kini menjadi sebutan ramai di media sosial.

“Jujur saya bukan perempuan pada lazimnya seperti perempuan-perempuan yang lain atau kalian yang sempurna kerana saya adalah perempuan yang tidak sempurna sejak lahir.

“Saya berusaha untuk menjadikan diri saya sebagai perempuan yang benar-benar sempurna di mata Allah, keluarga dan pasangan saya.Pernikahan saya tidaklah main-main serta sah ataupun tidak sah menurut kalian, saya bukanlah orang bodoh dan saya tahu akan peraturan yang perlu saya patuhi”

“Jika anda tidak mengenali siapa saya sebenarnya, berikan peluang untuk saya buktikan kepada masyarakat Indonesia dan yang menonton video saya untuk jadikan detik ini sebagai yang terakhir setelah apa yang saya alami” jelasnya

https://www.instagram.com/p/CHb-eM6pemL/

Dalam pada itu, rata-rata daripada warganet menitipkan pesanan dan juga doa supaya bintang Bigo ini segera bertaubat dan kembali ke pangkal jalan kerana khuatir tindakannya itu akan memberikan musibah dan contoh yang tidak baik buat masyarakat.