Tarikh 11 November selepas ini sudah pastinya cukup bermakna buat penyanyi lagenda Datuk Jamal Abdillah dan isteri, Datin Zai Izzati,25 selepas anak kedua mereka selamat dilahirkan.

Diberi Nama El Issac Yamani

Memetik laporan Astro Awani, isteri Jamal telah melahirkan seorang bayi lelaki pada petang semalam di sebuah hospital swasta di Ipoh hari ini. Dalam pada itu, penyanyi berusia 61 tahun ini juga telah berkongsi nama anaknya yang diberi nama El Issac Yamani.

IKLAN

“Allah sahaja yang tahu perasaan saya ketika ini. Menerima anak pada usia sebegini adalah rahmat yang sukar digambarkan dengan kata-kata. Saya dan isteri menerima kelahiran ini dengan penuh rasa syukur,” kata Jamal kepada portal tersebut

Beri Nama Timangan 

Menzahirkan rasa syukur kerana anaknya dilahirkan sempurna dan sihat,dedah Jamal anak keempatnya itu juga sudah mempunyai panggilan timangan iaitu Zack yang merupakan nama karakter Jamal dalam filem Azura yang ditayangkan sekitar tahun 1980-an.

Via Instagram Zai Izzati

Menurut Jamal, isterinya dijangka untuk melahirkan anak mereka pada 17 November kelak namun mereka bersepakat untuk melakukan pembedahan kelahiran pada tarikh 11 November kerana tarikhnya yang unik dan istimewa.

“Kami ambil tarikh 11.11.2020 kerana mudah untuk ingat tarikh lahir Zack nanti,” kongsi Jamal lagi.

Selain Zack, anak ketiga Jamal iaitu Nur Azura Yamani juga dilahirkan pada tarikh yang mudah diingati iaitu pada 10.10.2019. Untuk rekod. Jamal dan Zai Izzati telah berkahwin pada 1 April 2017 dan dikurniakan seorang anak perempuan, Nur Azura Yamani. Menerusi perkahwinan Jamal terdahulu, penyanyi ini mempunyai dua anak lelaki yang juga selebriti iaitu Osama Yamani, 18, dan Ahmad Zaki Yamani, 13.