Nombor 1 Di YouTube! 3 Penyanyi Ini Beri Nafas Baharu Lagu Empat Dara

Biarpun negara kini berhadapan dengan pandemik COVID-19, namun ianya tidak menghalang pihak produksi menggunakan elemen kreatif bagi menghasilkan video muzik lagu ini termasuklah memaparkan beberapa lokasi menarik di Malaysia

Mesti Baca

Penangan daripada Elly Mazlein atau lebih popular dengan panggilan Kak Lina Pom Pom mendendangkan lagu Empat Dara di laman Instagram nya yang turut mengajak orang ramai turut serta dalam ‘cabaran’ lagu itu, lagu ciptaan asal oleh Atan Ahmad dan Ahmad Jusoh ini kembali menjadi perhatian.

Trending Di YouTube

Diberi nafas baharu oleh 3 penyanyi popular iaitu Faizal Tahir, Zizi Kirana dan Elly sendiri, lagu dan video muzik Empat Dara 2020 telah dimuatnaik semalam di laman YouTube. Menariknya lagi, kurang daripada 24 jam video tersebut telah mendapat lebih dari 300 ribu tontonan dan kini menduduki tangga pertama carta trending di platform itu.

Malah lebih dari 2,000 pengguna membanjiri ruangan komen dengan pelbagai reaksi yang mana rata-rata menganggap video muzik ini begitu menghiburkan disamping gelagat tiga penyanyi ini yang bersahaja.

Video Muzik Menghiburkan!

Biarpun negara kini berhadapan dengan pandemik COVID-19, namun ianya tidak menghalang pihak produksi menggunakan elemen kreatif bagi menghasilkan video muzik lagu ini termasuklah memaparkan beberapa lokasi menarik di Malaysia seperti Jambtan Pulau Pinang, Menara Berkembar Petronas, Menara Jam Condong, Teluk Intan, Batu Caves, Pavillion dan sebuah lokasi air terjun dalam negara.

Sebagai info, lagu berentak ghazal tersebut pernah dirakam oleh Ahmad Jusoh, Datuk Sharifah Aini, Noraniza Idris, S.Roziah dan Fadzil Ahmad.

Terkini

“Kurang Ajar!”- Ashraf Muslim Bengang Dengan Syarikat Judi

Pelakon Ashraf Muslim meluahkan rasa kecewa terhadap sebuah syarikat perjudian selepas tular di media sosial mengenai lagu raya yang...

Artikel Berkaitan