Menerusi artikel Murai.my terdahulu melaporkan filem pertama arahan selebriti media sosial, Syahmi Sazli yang berjudul Mael Totey The Movie (MTTM) telah mencatat rekod yang mana telah meraih RM2.56 juta dalam tempoh empat hari tayangan sejak 22 Oktober lalu menerusi Astro First.

Pecah Rekod

Ini merupakan kutipan paling tinggi di platform Astro First (first run film) setakat ini sekaligus memecah rekod terdahulu yang dipegang oleh filem Syif Malam Raya. Terbaru, menerusi laman Instagram nya Syahmi berkongsi satu lagi khabar gembira apabila telah berjaya mengutip sebanyak RM6.4 juta yang mana turut memecah rekod filem-filem ‘box-office’ sebelum ini yang dipegang oleh Polis Evo dan Hantu Kak Limah.

IKLAN

Paling Laris Di Astro First

Untuk rekod, kutipan itu dicatat berdasarkan tayangan hari pertamanya pada 22 Oktober sekaligus menjadikan filem MTTM ini sebagai filem paling laris untuk siaran Astro First. Dalam muatnaik nya itu, Syahmi turut berterima kasih kepada semua yang menyokong MTTM biarpun beberapa hari yang lalu mendapat teguran daripada beberapa penggiat seni.

“BOOM!! MAEL TOTEY THE MOVIE BERJAYA MENGUTIP RM6.4 JUTA!! Sekaligus mencatat sejarah filem NO.1 terlaris memecah rekod filem box office Polis Evo & Hantu Kak Limah! Terima kasih atas sokongan anda semua yang tak putus-putus!” katanya dalam kenyatan tersebut

Sebagai info,MTTM masih lagi ditayangkan di saluran 480 Astro First dan juga penstriman Astro Go atau Astro On Demand.