Kasihan! Ini Pengakuan Terakhir Puteri Diana Kepada Putera Charles Sebelum Meninggal Dunia

Mesti Baca

Puteri Diana diketahui telah meninggal 23 tahun yang lalu dalam kemalangan pada tahun 1997. Namun, sehingga kini cerita mengenai Puteri Diana masih sangat menarik untuk diikuti. Antaranya tentang hubungan dengan bekas suaminya, Putera Charles.

Sejak pasangan ini berkahwin pada tahun 1981 hingga bercerai secara rasmi pada tahun 1996, nampaknya hampir setiap hari mereka berdua tidak dapat melepaskan diri dari perhatian media.

Namun, tidak semua perincian kehidupan mereka didedahkan kepada media secara keseluruhan. Namin baru-baru ini seorang penulis biografi mendedahkan fakta lain mengenai hubungan mereka sebelum Diana meninggal dunia.

Tina Brown, penulis biografi keluarga Diraja Britain

Dilaporkan dari Mirror pada hari Isnin (16/11), hal ini didedahkan oleh Tina Brown, seorang penulis biografi keluarga Diraja Britain dan pengarang buku “The Diana Chronicles”. Brown mengatakan bahawa sebelum Diana meninggal, dia telah bertemu dengan Puteri Diana.

Menerima Kehadiran Camilla

Foto: Town & Country Magazine

Dalam pertemuan itu, Diana memberitahu mengenai hubungannya dengan Putera Charles. Diana juga mengakui bahawa dia telah menerima kehadiran Camilla, yang dianggap orang ketiga dalam rumahtangganya bersama Charles. Namun, Puteri Diana mengakui bahawa dia masih akan kembali kepada Putera Charles sekiranya bekas suaminya masih mahu menerimanya semula.

“Pada akhir hidup Diana, dia dan Charles bersahabat untuk waktu yang sangat lama. Charles mempunyai kebiasaan menghantarnya ke Istana Kensington dan mereka akan minum teh. Malah mereka ketawa bersama,” kata Tina Brown.

Bersedia Untuk Kembali Ke Pangkuan Charles

“Satu perkara yang akhirnya dia lakukan adalah benar-benar memahami bahawa Camilla adalah cinta hidup Charles, dan tidak ada yang dapat dia lakukan mengenainya. Tetapi dia memberitahu saya ketika makan tengahari bahawa dia akan kembali kepada Charles jika Charles menginginkannya,” sambung penulis biografi itu.

Malang tak berbau,  Puteri Diana meninggal dalam kemalangan maut yang meragut nyawanya pada tahun 1997. Diketahui bahawa kemalangan itu berlaku setelah kereta yang membawa Diana dan Dodi Al Fayed merempuh terowong Pont de l’Alma di Paris, Perancis. Kemalangan ini didakwa disebabkan oleh paparazzi yang mengejar Puteri Diana.

Setelah 8 tahun kematian Puteri Diana, akhirnya Putera Charles mengahwini Camilla pada 9 April 2005. Keduanya bertemu untuk pertama kalinya pada tahun 1971, tetapi hubungan mereka tidak berpanjangan. Pasangan itu menghidupkan kembali percintaan mereka, yang kemudiannya disyaki menjadi punca kemelut rumahtangga Putera Charles dan Puteri Diana.

Terkini

Sesuai Dijadikan Hadiah! Boleh Tergoda Tengok Pek Galaxy Ekosistem Violet Edisi Terhad Ini

Bagi mereka yang mencari cara untuk melengkapkan gaya hidup epik mereka, Samsung Malaysia ada tawaran yang menarik. Dari 15...

Artikel Berkaitan