Macam-macam cerita yang muncul mengaitkan dengan pilihan raya presiden AS. Terbaru  mengenai teori konspirasi yang menyatakan bahawa Marvel Cinematic Universe (MCU) telah meramalkan hasil pemilihan presiden AS melalui siri “The Avengers”.

Ini kerana ramai yang menyamakan Joe Biden dan watak Captain America. Dilaporkan dari Vanity Fair, ramai orang mengatakan bahawa Joe Biden muda mempunyai wajah yang hampir sama dengan pelakon Captain America, Chris Evans.

IKLAN
Wajah Mirip antara Captain America dan Joe Biden ketika muda

Di samping itu, watak Captain America tua yang dipaparkan di babak akhir filem “Avengers: Endgame” juga mencuri perhatian. Seperti diketahui, watak Captain America yang berusia 70-an di akhir filem “Avengers: Endgame” mempunyai penampilan yang hampir serupa dengan Joe Biden, yang kini berusia 77 tahun.

Joe Biden dan Captain America Versi Tua

Atas sebab inilah, ramai yang mengesyaki bahawa Marvel Studios telah meramalkan keputusan pilihan raya presiden AS. Ini kerana para peminat menggambarkan Joe Biden sebagai tokoh dunia nyata Captain America. Seperti yang kita ketahui, Captain America digambarkan sebagai tokoh pemimpin yang paling ideal.