Disyaki Bunuh Diri, Kematian Aktor Tampan Jepun Akira Kubodera Jadi Misteri

Mesti Baca

Artis & Instafamous Selar Kes Youtuber Bergaduh Di Gelanggang Futsal

Insiden pergaduhan di sebuah gelanggang futsal minggu lalu yang melibatkan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai termasuk di kalangan selebriti...

Ini Jumlah Yang Dibayar Kepada Meghan & Harry Untuk Wawancara Dengan Oprah Winsfrey

CBS dilaporkan telah membayar jutaan dolar untuk memiliki hak penyiaran wawancara yang sangat dinanti-nantikan iaitu wawancara Oprah Winsfrey bersama...

‘Harap Kamu Mati’- Adik Zyn Malik Disumpah Kerana Tak Dapat Restu

Waliyha adalah adik kepada Zayn Malik dari kumpulan One Direction. Dia pernah muncul dalam video muzik kumpulan itu pada...

Seorang lagi pelakon dari dunia hiburan di Asia mengakhiri hidupnya. Aktor Akira Kubodera, yang dikenali menerusi lakonannya dalam siri Kamen Rider dan filem  live-action Sailor Moon, ditemui mati.

Dipetik dari Comic Book, Akira Kubodera yang berusia 43 tahun itu ditemui di kediamannya di Nakano, Tokyo, dalam keadaan tidak sedarkan diri, Jumaat (13/11) petang.  Dia disyaki  melakukan cubaan bunuh diri.

Kubodera kemudian dibawa ke hospital dengan ambulans. Malangnya, sebelum tiba di hospital, pelakon Kamen Rider itu menghembuskan nafas terakhir.

Sehingga hari ini, belum terungkap punca aktor tampan ini memilih untuk bunuh diri untuk mengakhiri hidupnya.

Kematiannya menjadi tanda tanya kerana 2 bulan lalu,  Sei Ashina yang juga pelakon Kamen Rider Hibiki, dilaporkan meninggal dunia kerana bunuh diri pada 14 September di apartmennya. Kemudian Pelakon Takashi Fujiki dari Kamen Rider Amazons meninggal pada usia 80 pada minggu berikutnya. Mungkin ini sekadar kebetulan atau sebaliknya.

Pemergian Kubodera pastinya sesuatu yang menyedihkan bagi peminat Kamen Rider. Siri yang mengisahkan tentang seorang pahlawan bertopeng dengan kekuatan khas yang akan memerangi makhluk jahat dari luar angkasa di bandar Jepun telah dibintangi Kuobdera selama tiga siri.

Bukan hanya Kamen Rider, Kubodera juga pernah berlakon dalam filem live-action lain, seperti Special Investigation Nine, Beautiful Bones, Au Revoir Sorcier, Chuzai Keiji, Pretty Guardian Sailor Moon, banyak lagi.

Terkini

Miley Cyrus Ajak Penonton Untuk Ambil Vaksin Melalui Muzik Video Terbarunya

Miley Cyrus menyeru kepada semua orang untuk mendapatkan vaksin sewaktu pandemik COVID-19 . Dirakam Sewaktu Konsert Outdoor Di Hadapan Audiens...

Artikel Berkaitan