Seorang lagi pelakon dari dunia hiburan di Asia mengakhiri hidupnya. Aktor Akira Kubodera, yang dikenali menerusi lakonannya dalam siri Kamen Rider dan filem  live-action Sailor Moon, ditemui mati.

Dipetik dari Comic Book, Akira Kubodera yang berusia 43 tahun itu ditemui di kediamannya di Nakano, Tokyo, dalam keadaan tidak sedarkan diri, Jumaat (13/11) petang.  Dia disyaki  melakukan cubaan bunuh diri.

IKLAN

Kubodera kemudian dibawa ke hospital dengan ambulans. Malangnya, sebelum tiba di hospital, pelakon Kamen Rider itu menghembuskan nafas terakhir.

Sehingga hari ini, belum terungkap punca aktor tampan ini memilih untuk bunuh diri untuk mengakhiri hidupnya.

Kematiannya menjadi tanda tanya kerana 2 bulan lalu,  Sei Ashina yang juga pelakon Kamen Rider Hibiki, dilaporkan meninggal dunia kerana bunuh diri pada 14 September di apartmennya. Kemudian Pelakon Takashi Fujiki dari Kamen Rider Amazons meninggal pada usia 80 pada minggu berikutnya. Mungkin ini sekadar kebetulan atau sebaliknya.

Pemergian Kubodera pastinya sesuatu yang menyedihkan bagi peminat Kamen Rider. Siri yang mengisahkan tentang seorang pahlawan bertopeng dengan kekuatan khas yang akan memerangi makhluk jahat dari luar angkasa di bandar Jepun telah dibintangi Kuobdera selama tiga siri.

Bukan hanya Kamen Rider, Kubodera juga pernah berlakon dalam filem live-action lain, seperti Special Investigation Nine, Beautiful Bones, Au Revoir Sorcier, Chuzai Keiji, Pretty Guardian Sailor Moon, banyak lagi.