Meskipun perayaan Deepavali baru sahaja berlalu, namun kemeriahannya dalam norma baharu masih lagi dirasai sehingga ke hari ini. Restoran makanan segera terkenal, KFC  juga tidak melepaskan peluang dengan memperkenalkan menu baharu mereka iaitu KFC Crunchy Tandoori.

Campuran Pelbagai Rempah Ratus

Dipengaruhi sandiwara semarak Bollywood dan kesukaan rakyat Malaysia terhadap juadah India popular ini telah diasimilasi kepada budaya makanan, KFC Crunchy Tandoori. Rasa hidangan India asli yang diperbuat daripada pelbagai rempah ratus tanduri beraromatik termasuk garam masala, halia, jintan putih, serbuk bawang putih, dan cili merah sebelum disalut kepada ayam KFC antara rahsia menu kali ini.

IKLAN

Difahamkan ianya turut diperap dengan rempah ratus Hot & Spicy, sekaligus memjangkakan kombinasi rasa istimewa tanduri berasap (smoky) dengan ‘kick’ Hot & Spicy pedas, dan rangup dalam setiap gigitan untuk lebih kenikmatan. Menu KFC Crunchy Tandoori boleh didapati bermula hari ini untuk waktu terhad di seluruh restoran KFC di Malaysia.

Dihidangkan secara set kombo yang mengandungi Coleslaw, Whipped Potato, dan Pepsi harga bermula dari RM15.49. Ianya turut boleh didapati dengan hidangan berbaloi Box Meal yang merangkumi burger Zinger dan Crispier Fries bersama seketul ayam KFC Crunchy Tandoori.

KFC Crunchy Tandoori juga boleh didapati di seluruh negara melalui semua saluran termasuk khidmat bawa pulang Pandu Ambil (Curbside Self Collect) yang tersedia di lebih 250 restoran KFC terpilih seluruh negara, di mana anda boleh mengambil pesanan anda tanpa keluar kereta.