Sebentar tadi, penyanyi dan pengacara Alif Satar telah berkongsi satu khabar yang mengejutkan yang mana dirninya telah disahkan positif COVID-19.

Disahkan Positif Selepas Jalani Pemeriksaan 

Menerusi hantaran di laman Instagram nya,, Ali yang memuatnaik sekeping foto dirinya memakai pakaiam hospital dia disahkan wabak itu setelah melakukan beberapa ujian saringan COVID-19. Difahamkan sebelum ini Alif telah terlibat dalam beberapa penggambaran termasuklah baru selesai membuat persembahan di pentas semifinal Muzik Muzik 35 kelmarin (Jumaat).

IKLAN

“Assalamualaikum… Dalam kesibukkan Alif menjalankan penggambaran, Alif telah melakukan beberapa ujian saringan covid-19.

“Malangnya, keputusan terkini yang Alif baru sahaja terima hari ini, telah menunjukkan bahawa Alif di dapati positif covid-19 dan perkara ini amatlah mengejutkan dan mendukacitakan.

“Perkara pertama bila Alif dapat tahu keputusan ini, adalah semestinya tahap keselamatan keluarga, isteri dan anak-anak Alif, rakan-rakan di set penggambaran dan semestingya contact-contact rapat yang telah berjumpa dengan Alif,” tulisnya di laman Instagram

Redha dengan segala dugaan dan ujian yang diterima, Alif turut memohon maaf situasi tersebut memberikan kesulitan kepada beberapa pihak. Memohon doa agar diberikan kesembuhan, Alif memaklumkan dirinya kini sedang menjalankan proses kuarantin.

Menerusi tinjauan Murai.my di ruangan komen, rata-rata selebriti dan peminat turut terkejut dengan perkhabaran tersebut dan mendoakan agar Alif pulih seperti sedia kala.

Dalam perkembangan lain, difahamkan program siaran langsung separuh akhir Muzik-Muzik 35 pada malam ini masih lagi dalam perbincangan namun pihak produksi telah pun mengambil tindakan berjaga-jaga dengan menjalankan proses sanitasi.