Selebriti berasal dari Indonesia, Millen Cyrus ditangkap oleh polis kerana didakwa atas kesalahan penyalahgunaan dadah jenis methamphetamine. Sejak berita ini tersebar, ramai yang tertanya-tanya, bagaimana Millen ditempatkan di dalam lokap. Bersama lelaki ataupun wanita?

Dipetik dari laporan Liputan6, pihak polis mengesahkan Millen ditempatkan bersama tahanan lelaki berdasarkan jenis jantina yang tertera pada KTP-nya (Kad pengenalan diri).

IKLAN

“Ya, sesuai dengan jenis jantina yang tertera di Kad Pengenalannya. Maka dia berada bersama tahanan lelaki,” kata Ketua Polis.

Seperti diketahui, selebriti ini yang nama sebenarnya Muhammad Millendaru Prakasa sering kelihatan seperti seorang wanita. Millen juga telah melakukan implan payudara.

Semasa penahanan, Millen juga menyatakan permintaan maafnya atas kesalahan yang telah dilakukannya. Dia seolah-olah menyesali tindakannya sehingga dia menitiskan air mata.

“Saya minta maaf kepada ibu dan keluarga saya,” kata Millen Cyrus, ketika menangis semasa sidang media di Polis Pelabuhan Tanjung Priok, Jakarta.

Dia juga mengakui kesalahannya.

“Saya mengakui bahawa saya sangat salah, jangan meniru perbuatan saya,” kata Millen Cyrus.

Foto: CNNINDONESIA

Millen Cyrus ditangkap di sebuah hotel di wilayah Jakarta Utara pada hari Ahad pagi. Menurut kenyataan polis, Milen Cyrus ditangkap bersama seorang lelaki dengan di sebuah bilik hotel.