Apabila anda melihat kumpulan K-Pop kesukaan anda melakukan persembahan di atas pentas, anda dapat meihat kelincahan mereka sewaktu menari. Tetapi bagaimana jika keadaan cuaca yang buruk? Adakah mereka tetap perform? Berikut adalah 5 kumpulan K-Pop yang masih perform walaupun keadaan cuaca yang buruk. Stay tune guys!

5GFRIEND

GFRIEND menghadiri sebuah konsert yang dianjurkan oleh SBS pada September 2015. Malangnya, pentas yang mana kumpulan tersebut bakal gunakan itu basah kerana hujan.

IKLAN

Beberapa ahli kumpulan GFRIEND tergelincir, tersadung, dan jatuh di atas pentas semasa persembahan mereka.Salah seorang ahli kumpulan GFRIEND yang paling menderita adalah Yuyu kerana beliau jatuh sebanyak 8 kali semasa membuat persembahan.

4EXID

Bukan sahaja keadaan hujan, malah keadaan angin juga boleh menganggu prestasi persembahan. Sewaktu EXID melakukan persembahan lagu hit mereka “Up & Down”, EXID dilanda keadaan angin kuat. Sepanjang persembahan, cuaca yang berangin itu meniup rambut setiap kumpulan EXID dari pelbagai arah.

Anda dapat melihat setiap anggota berusaha untuk menjaga rambut mereka daripada terkena wajah mereka dan tidak tersangkut pada mikrofon yang dipakai sewaktu persembahan berlangsung.

3Red Velvet

Membuat persembahan dalam keadaan cuaca sejuk? Ini yang terjadi kepada Red Velvet yang membuat persembahan pada malam MBC 2016 Gayo Daejun dengan suhu antara 32 °F dan 25 °F. Keadaan cuasa seperti ini kelihatan keterlaluan untuk membiarkan sesiapa sahaja keluar bernyanyi dan menari di atas pentas.

Dan hal ini membuatkan para peminat berasa bimbang dan kecewa melihat Red Velvet perform dalam keadaan cuaca sebegitu. Apa yang lebih memilukan adalah kelima-lima ahli kumpulan Red Velvet hanya memakai skirt pendek. Ianya terlalu sejuk sehingga anda dapat melihat nafas yang keluar dari mulut mereka sewaktu melakukan persembahan.

2TWICE

Pada ulang tahun ke-10 Cultwo Show, TWICE membuat persembahan dalam keadaan hujan yang lebat. Hujan yang sangat lebat tidak menghalang TWICE daripada memberikan persembahan yang hebat kepada peminat mereka. Para peminat sangat kagum dan berterima kasih di atas professionalism TWICE.

IKLAN

1BTS

BTS juga tidak terlepas daripada mengalami pengalaman melakukan persembahan di dalam cuaca yang buruk. BTS membuat persembahan dalam festival muzik SBS Gayo Daejun 2016, nasib mereka lebih baik daripada Red Velvet, BTS mengenakan sut yang tebal dan berlapis untuk melakukan persembahan dalam suhu 32°F- 25°F.  Cuaca yang terlalu sejuk sehingga anda dapat melihat nafas yang keluar dari mulut mereka. Walaubagaimanapun, ianya tidak menghalang mereka untuk melakukan persembahan yang terbaik untuk peminat mereka.