Teka-teki mengenai kehamilan Datuk Seri Siti Nurhaliza terjawab apabila penyanyi itu mengumumkan sudah berbadan dua, hari ini.

Siti Nurhaliza berkata, dia tidak berniat merahsiakan kehamilannya tetapi dia hanya menunggu masa sesuai untuk mengumumkan kepada umum.

IKLAN

“Tiada niat untuk berdiam diri selama beberapa bulan ini namun saya dan suami berfikir, apabila tiba waktu yang sesuai, kami tetap akan berkongsi berita ini dengan semua, terutamanya keluarga, saudara mara, sahabat handai, para peminat dan sesiapa sahaja yang mengenali kami.”- tulisnya muatnaik gambar terbaru di Instagram.

Kandungan sudah pun berusia empat bulan

Beberapa bulan ini Siti Nurhaliza tidak pernah memberi apa kenyataan setelah diminta mengulas mengenai desas-desus kehamilannya. Namun pada hari ini, Siti Nurhaliza membuat pengumuman ini kepada media bersama suaminya Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa ketika pelancaran secara online kolabrasi Wonderlab dan Beausiti. Siti Nurhaliza berkata, dia kini berbadan dua dan kandungan sudah pun berusia empat bulan.

Walaubagaimanpun, Siti Nurhaliza meminta peminatnya mendoakan kesihatan yang baik kepada dirinya dan anak yang bakal dilahirkan.

“Saya memohon doa kalian supaya saya dan bayi di dalam kandungan diberikan kesihatan, dipermudahkan hari-hari saya ke depan ini sehinggalah saat melahirkan nanti.”