Buat peminat setia siri Netflix terkenal, The Umbrella Academy pasti mengenali pelakon Elliot Page yang memegang watak sebagai Vanya Hargreeves.

Tukar Jadi Lelaki Secara Rasmi

Dalam siri itu, watak Vanya bukan sahaja dikhabarkan antara yang mempunyai kelebihan ‘paling kuat’, malah turut mencetuskan kontroversi apabila dia sebenarnya merupakan seorang lesbian. Terbaharu, seperti terdorong dengan watak tersebut, Page mengumumkan bahawa dia kini bergelar seoraang transgender selepas membuat keputusan untuk menukar jantina nya menjadi seorang lelaki.

IKLAN

Bangga Dapat Jadi Diri Sendiri

Pengumuman itu dibuat oleh Page secara rasmi menerusi sebuah kenyataan di laman Twitter. Berterima kasih kepada mereka yang menyatakan sokongan kepadanya untuk menjadi seorang lelaki, dia turut meluahkan rasa gembira kerana akhirnya dapat menjadi dirinya sendiri.

Dalam pada itu, meskipun terdapat perbalahan dikalangan peminat mengenai kemungkinan dia tidak akan terbabit dalam siri The Umbrella Academy akan datang, pihak Netflix telah mengumumkan sebaliknya sekaligus mengesahkan pembabitannya.